Chris Bruining met The Mauskovic Dance Band op ESNS
Video's bij het artikel in Slagwerkkrant 209
Slagwerkkrant Plus 12-12-2018 15:12
In Slagwerkkrant 209 (januari-februari 2019) lees je een interview met Chris Bruining, de drummer van The Mauskovic Dance Band. Aanleiding is hun optreden tijdens Eurosonic Noorderslag 2019, en daarom deden we bij het artikel meteen ook een kadertje met onze drummerstips tijdens dat festival in Groningen (16 t/m 19 januari). Hier op Slagwerkkrant Plus kun je een aantal video's bekijken van de swingende feestband met een randje.

foto door Stefan Schotsborg

In het interview vertelt Chris Bruining, die van huis uit percussionist is, hoe hij bij The Mauskovic Dance Band achter de drums terecht kwam:

'Het idee was om zonder drummer en met twee percussionisten te spelen. Uiteindelijk hadden we er maar één, en ben ik gaan kijken of ik al die partijen in mijn eentje kon spelen. Dat ging eigenlijk wel. Sterker nog, het klonk eigenlijk wel vet. Dat is ook de sound geworden. Zo ben ik dus per ongeluk drummer geworden. Doordat ik alles in mijn eentje doe, wordt het wel wat minimalistischer, want ik kan niet al die partijen tegelijk spelen.’

 

In de kit van Chris Bruining zie je nog wel wat terug van zijn percussie-roots.

 

In deze video speelt The Mauskovic Dance Band live Analog Fruit tijdens het festival Into The Great Wide Open (Vlieland)

 

Hier speelt The Mauskovic Dance Band Live @3voor12 radio

 

Lees het volledige interview in Slagwerkkrant 209 (januari-februari 2019)