Rick's Tribute Concert

Rick Jonckheere Foundation presenteert jaarlijks event

Slagwerkkrant Plus 09-12-2018 13:27

Een nieuw initiatief van de Rick Jonckheere Foundation. Een club die na de plotselinge dood van het jonge drumtalent opstond om aandacht te vragen voor de relatief onbekende ziekte CVID waaraan hij leed. Voormalig leraren als Rene Creemers, Lean Robbemont en Jeroen Dur, maar ook drummers als Ton Dijkman, Jimmy van den Nieuwenhuize en Cesar Zuiderwijk zetten zich nadrukkelijk in voor de goede zaak.

 

Om Rick te eren en daarbij geld op te halen voor onderzoek tegen de ziekte CVID (een zeldzame aangeboren afweerstoornis) is het plan nu om ieder jaar een benefietconcert te houden. De eerste zal plaatsvinden op Ricks verjaardag 22 januari 2019 in theater de Maagd in Bergen op Zoom. Het concert staat in het teken van pop/rockmuziek met natuurlijk veel nadruk op drums en slagwerk. RJF-ambassadeurs Rene Creemers, Lean Robbemont en Jeroen Dur zullen hierbij aanwezig zijn om gastoptredens te verzorgen. Ook Ricks band New Stuff treedt op. Verder muziek van formaties en artiesten van de Rockacademie.

 

 

Het voorlopige programma (check de site voor updates):

  • Ricks band New Stuff.
  • Diverse bands Rockacademie.
  • Ricks leraar van Rockacademie en topdrummer Rene Creemers.
  • Topdrummer Lean Robbemont o.a. bekend als drummer van Alain Clark en Waylon.
  • Originele drummers The Lion King Nederland met o.a. Jeroen Dur.
  • Slagwerkgroep CKB met een nummer geschreven door Rick.

Check de video van New Stuff in de repetitieruimte: ze spelen Seven Days van Sting, met Rick goed in beeld.

 

Hieronder speelt Rick op 15-jarige leeftijd voor het eerst in Theater De Maagd (Hardwell’s Young Again tijdens Brabant Barst 2014)

 

Hieronder een bijzondere video van Snarky Puppy bassist-bandleider Michael League die tijdens North Sea Jazz een nummer van de band opdraagt aan Rick Jonckheere en oproept De Foundation te steunen.

 

De gehele opbrengst van de kaartverkoop van deze avond gaat naar de Rick Jonckheere Foundation (reeds een dikke 18.000 euro opgehaald sinds de oprichting). Kaarten kosten € 18,25 en zijn te bestellen via de site van het theater. Ook Slagwerkkrant is van harte van de partij, dus reken op een verslag in het volgende nummer.

Kaarten bestellen via de site van Theater De Maagd, Bergen Op Zoom

Meer informatie over Rick Jonckheere, de Foundation, de ziekte CVID, en alle andere initiatieven en mogelijkheden om mee te doen.

Bekijk ook de aankondiging van dit bijzondere event in Slagwerkkrant 209 (januari-februari 2019) 

 

zoeken
zoeken