Ian Chang speelt zijn Spirtual Leader programma op Tromp Percussion
Video's bij het artikel in Slagwerkkrant 208
Slagwerkkrant Plus 17-10-2018 08:11
Elke twee jaar is er festival Tromp Percussion in Eindhoven. En elke twee jaar weten de programmeurs daar weer heel bijzondere slagwerkacts naar toe te halen. Deze editie is het Son Lux-drummer Ian Chang die ons extra opvalt. Hij zal op 16 november in de Kleine Zaal van Muziekgebouw Eindhoven zijn bijzondere drums+licht-voorstelling Spiritual Leader opvoeren. Lees het interview met hem in Slagwerkkrant 208 (november-december 2018). Hier op Slagwerkkrant.nl kun je video's bekijken van het Spirtual Leader project en van zijn werk met Son Lux.

Hij is zo’n drummer die elke beat een verrassende wending weet te geven. Daarom wordt hij regelmatig door bands gevraagd een drumpartij op hun opname opnieuw in te drummen als de oorspronkelijke drumpartij te veel de geijkte paden bewandelt. Tegenwoordig is hij ook drummer én producer, zoals bij Landlady, ongetwijfeld met die taak toebedeeld wegens zijn eigenzinnige visie. En ook met zijn soloproject Spiritual Leader bewandelt hij intrigerende wegen. Het is een audiovisueel spektakel waarin hij beats, samples, geluidseffecten en complete lichtshow met projectie uit zijn drumkit tovert.

 


Ian Chang verhuisde in 2007 vanuit Hong Kong naar New York. Vanaf 2014 speelt hij vast bij de avant-garde band Son Lux. Prachtige drumpartijen laat hij horen op het album Bones (2015), de nieuwe plaat Brighter Wounds (2018) en de gloednieuwe ep Yesterday’s Wake. Live was hij eind september nog met ze te horen in Trix, Antwerpen.

Video Son Lux live Ook speelde hij recentelijk partijen in op de nieuwe van Chvrches, Love is Dead en het waanzinnige album Aromanticism van Moses Sumney. ‘Dat inspelen van beats of het verzinnen van nieuwe drumpartijen doe ik meestal onderweg in hotelkamers, op m’n laptop. Ik ben acht van de twaalf maanden on the road, dus…’

Bekijk het volledige interview in Slagwerkkrant 208 (november-december 2018)

Tromp Percussion 8-18 november 2019
Ian Chang - Spirttual Leader:
16 november, Muziekgebouw Eindhoven
Tickets en meer programmagegevens vind je op de site van Tromp, www.tromppercussion.com.