Steven Brezet - Wereldreiziger uit Rotterdam
Video's bij het interview in Slagwerkkrant 208
Slagwerkkrant Plus 18-10-2018 12:10
In Slagwerkkrant 208 (november-december 2018) lees je een in interview met Steven Brezet. Deze jonge percussionist zie je de laatste tijd overal opduiken; met zijn eigen band Koffie, maar ook met allerhande projecten rondom Snarky Puppy-bandleider Michael League. Onlangs bracht hij een ep uit met eigen materiaal, "The Arrival". In het interview vertelt Brezet over zijn buitenlandse avonturen, met een opvallend verhaal over Brazilie, waar hij zelfs een single heeft als 'Gringo Barril'. Hier op Slagwerkkrant Plus kun je een aantal video's bekijken van de acts die in het artikel aan bod komen.

 

In het interview in Slagwerkkrant 208 vertelt Brezet hoe een video met zijn percussievriend Julio Pimentel leidde tot het contact met Snarky Puppy:

'Later speelden we in Bird, Rotterdam. Daar hebben Nate Werth en Cory Henry ons gezien. Die dachten: “Hé, dat zijn die guys van die video.” Sturen ze op de valreep een bericht of wij mee wilden doen. Ja, is goed, zei ik! (...) Wij in een auto met spullen samen door de spits racen. We kwamen vijf minuten van tevoren aan. Nog een boete gehad ook. Dus die eerste sessie moesten we een beetje wennen; die was niet zó. De tweede sessie werd al beter, de derde nóg beter en die hebben ze gekozen.’

 

Bekijk hier een video waarin Steven en Julio Pimentel mee spelen bij Snarky Puppy

 

Steven Brezet speelde op North Sea Jazz 2018 ook mee met Michael League's Bokante, en maakte daar nogal indruk met zijn spontane djembésolo! Hier kun je hem bekijken.

 

Soms wordt Brezet ook uitgenodigd om mee te doen op andere internationale gigs via Michael League, zoals hier met Fatoumata Diawara & Asmaa Hemzaoui (Bnat Toumboukto) @Festival Gnaoua 2018

 

Bekijk het volledige interview in Slagwerkkrant 208 (november-december 2018)