Video Bass & Drum Masters workshop Krupa & The Genes
Met Joost Patocka en Stefan Kruger, drums - Sean Fasciani bas
Slagwerkkrant Plus 12-04-2018 22:04
Video van de ritmesectieclinic van Krupa & The Genes, met Sean Fasciani bas, en dubbeldrums van Joost Patocka en Stefan Kruger, tijdens de Bass & Drum Masters dag bij Codarts, Rotterdam, 15 maart 2018. Met gitaristen Anton Goudsmit en Raphael Vanoli en saxofonisten Jasper Blom en Maarten Hogenhuis spelen ze interessante eigen composities en laten ze in de video zien hoe ze te werk gaan. 

Een van de nummers die gespeeld worden is 'What's The Time', geschreven door Stefan Kruger. De twee drummers hebben veel aandacht besteed aan hun sound: die moet verschillend zijn. Stefan omschrijft zijn sound als 'droog', terwijl Joost meer een ronder geluid heeft. Stefan gebruikt bijvoorbeeld ook een reco-reco om de hihat van Joost niet in de weg te zitten.

Het tweede stuk is volgens Stefan "technisch gezien in 7, maar eigenlijk is het een neppe 5 tegen 7". Volgt u het nog? Het nummer is rond de basgroove van Sean Fasciani gebouwd en begint met een sfeervol gitaarintro waarbij gitarist Raphael Vanoli een hele batterij aan effectpedalen en zelfs een moersleutel gebruikt.

 
video door Paul Scheepmaker

Als er drummers en bassisten uit het publiek worden uitgenodigd om de complexe grooves van de twee gespeelde stukken te spelen, wordt de workshop meer een masterclass. De Codarts studenten die plaatsnemen op de twee drumkrukken krijgen ongezouten kritiek te verduren, maar pikken het snel op. Ter afsluiting speelt de band een energieke compositie van Anton Goudsmit, volgens Joost Patocka opgedragen aan Donald Trump: 'Droplul'.  

Bekijk ook de andere artikelen en video's over deze Bass & Drum Masters dag op onze site! 

* Bassist Erik Rademakers met drummer Jordi Geuens, ritmesectie van Selah Sue. Klik hier.

Drummer Niek de Bruijn en contrabassist Thomas PolKlik hier.

Live verslag van alle items op deze dag, met veel video footage. Klik hier

 

En lees het volledige versag van dit evenement in Slagwerkkrant 205 (mei-juni 2018)