Aaron Spears van gospel naar Usher en Ariana Grande - video's
Video's bij het interview in Slagwerkkrant 205
Slagwerkkrant Plus 12-04-2018 14:04
Een mooi uitgebreid interview met Aaron Spears in Slagwerkkrant 205 (mei-juni 2018). De Amerikaanse gospel & groove master vertelt over zijn muzikale ontwikkeling in de kerk, gigs met hitmachines Usher en Ariane Grande, maar ook over die afschuwelijke avond in Manchester toen een bomaanslag een plotseling einde maakte aan een prachtige avond en 22 jonge mensenlevens. Spears vertelt er bewogen over, en ook over de helende kracht van muziek, zijn muzikale band met drumtrackmaker Kaz Rodriguez, en de bijzondere sfeer als je speelt voor een stel drumfanaten. Hier op Slagwerkkrant Plus kun je een aantal kenmerkende video's bekijken, solo (met de drumtracks van Kaz Rodriguez), met Ariane Grande en een duet met Rodriguez zelf.

 

In het interview in Slagwerkkrant 205 waarschuwt Spears voor de valkuilen waar jonge muzikanten in kunnen vallen, en roept hij op om je eigen muzikale pad te volgen:

‘En als je het hebt over inspiration, dan komt het uiteindelijk neer op een ding, en dat is passie. Passie en liefde voor de muziek die je speelt en het instrument dat je bespeelt. Dat je jezelf wilt ontwikkelen en steeds beter worden; gewoon zitten en een groove neerleggen, met z’n allen in een flow komen en gewoon ontzettend veel plezier hebben in wat je doet. Dat is mijn boodschap: werk aan je skills, neem drumvideo’s op, deel ze online, maar stap niet in de valkuil van deze tijd. Speel niet voor de likes op Facebook of de likes op Instagram; speel voor jezelf en de passie voor wat je doet.’

 

foto Joby Sessions

 

Hieronder zie je de video waarin Aaron Spears tijdens een Vic Firth Performance Spotlight de drumtrack speelt die Kaz Rodriguez speciaal voor hem maakte: Portal:

 

 

Check ook ons item Extra's bij Spelen met Aaron Spears waarin Mark Eeftens extra transcripties van deze track geeft bij de cursus in Slagwerkkrant 205 (mei-juni 2018)

 

En hier speelt Spears tijdens een drumshow in Brazilie 7 To The Power Of 6 (ook van Kaz Rodriguez):

 

Tijdens de London Drum Show 2017 speelden Spears en Kaz Rodriguez samen een drumduet:

 


In de video hieronder zie je Aaron Spears tijdens het One Love Tribute-concert in Manchester (door Ariana Grande en haar band plus speciale gasten als Katy Perry, Coldplay, Pharrell Williams, The Black Eyed Peas en Justin Bieber op Old Trafford Cricket Ground, enkele weken na de aanslag). Spears zegt erover in het interview:

‘Iedereen was het er al snel over eens dat we iets bijzonders moesten doen voor de mensen in Manchester, en dat hebben we gedaan. We waren heel dankbaar dat die avond mooi en goed heeft uitgepakt, en dat we de kracht en de saamhorigheid van muziek hebben kunnen gebruiken om mensen toch ook weer een goed gevoel te geven.’

 Bekijk het volledige interview in Slagwerkkrant 205 (mei-juni 2018)