Sonor AQ2 drums
In de middenklasse weer stevig op de kaart
Slagwerkkrant Plus 17-11-2017 10:51
Sonor introduceerde onlangs een spiksplinternieuwe in China gemaakte middenklasser. De nieuwe AQ2 moet Sonor onder de wat duurdere instappers tot lage middenklassers weer stevig op de kaart zetten. De concurrentie in deze prijsklasse is moordend, en dus ligt de lat hoog.

Sonor heeft een interessante manier gevonden om de kosten binnen de perken te houden. De zevenlaags esdoorn ketels hebben namelijk vier lagen eersteklas Canadees esdoorn gecombineerd met drie lagen betaalbaarder Chinees esdoorn.

Verder heeft de AQ-2 een nieuw model spanbok en een nieuw ontworpen geïsoleerde ophanging. Verder zijn er natuurlijk de van Sonor bekende ketels met iets kleinere diameter waardoor er beter contact is tussen vel en ketel, en de zogenaamde CLTF of Cross Laminated Tension Free shell constructie die volgens Sonor voor een spanningsvrije ketel moet zorgen.

De AQ2 is vooralsnog verkrijgbaar in vier gelakte finishes (Stain Black, Brown Fade, Titanium Quartz en Aqua Silver Burst) en een beklede White Marine Pearl. Qua setups is er keuze te over. Op dNe foto zie je een moderne 'Stage'-setup met 22" bassdrum , 10" en 12" toms en 16" floortom met 14"x6" snaredrum. Er is echter ook een fusion set met 20" bassdrum, een bop set met 18" bassdrum en zelfs de Safari en Martini setups die Sonor in het verleden al aanbood keren terug. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog de nodige losse trommels verkrijgbaar. De prijzen zijn afhankelijk van de gekozen setup. De Stage setup is de duurste van het setje met € 1347,- voor een shellset zonder standaards. De vierdelige martini-kit is dik 500 euro goedkoper.

In de video hieronder zie je Sonor product manager Frank Boestfleisch die je alles verteld over de AQ-2 sets:

 

Meer informatie op www.sonor.com