Videos Drummerstalk On Tour met Oscar Kraal

Drie afleveringen online vanaf het Caribbean Sea Jazz festival op Aruba.

Slagwerkkrant Plus 21-09-2017 19:09

Slagwerkkrant Drummers Talk, powered by Yamaha. Onder die titel maakt Oscar Kraal een serie video's en interviews voor Slagwerkkrant. De aftrap doet hij op Aruba, tijdens het Caribbean Sea Jazz Festival (15 en 16 september 2017), waar acts als Ruben Blades, Cory Henry en Maceo Parker spelen. Oscar zelf verzorgt er twee keer per festivaldag de Naked Stage: 15 minuten lang solo op een apart podium, een act die hij eerder op North Sea Jazz al deed. Drie video's met interviews Cory Henry, TaRon Lockett, Shirma Rouse, Pete McLean en veel meer.

In drie vlogs doet Oscar Kraal verslag van zijn activiteiten op Aruba onder de noemer ‘Drummerstalk on Tour’.

Deel 1 – Introductie en workshops Naked Stage
In deel 1 introduceert Oscar Kraal het festival en vind je het relaas van de voorbereiding van de (almost) Naked Stage met drie Arubaanse drummers. Bij één van de vier Naked Stage optredens die Oscar doet tijdens het festival treden ook de drie Arubaanse drummers op, die voorafgaand aan het festival workshops bij hem hebben gevolgd: Lidrick Solognier, Stephen Diaz en Pierre Koolman

 

Deel 2 – Shirma Rouse en Cory Henry
In deel 2 vind je interviews met Shirma Rouse en Cory Henry: wat zoeken zij in een drummer? Op de persconferentie van het Caribbean Sea Jazz Festival vertelt Oscar Kraal wat hij aan acties onderneemt op het festival. En hij is superenthousiast over de latin acts die op het podium staan: Rubén Blades en NG La Banda
Hij begint de video met een pleidooi voor muziekonderwijs, net nu het initiatief Méér Muziek in de Klas handen en voeten krijgt, onder anderen met het tv-programma Lang Leve de Muziek Show dat zaterdag 23 september van start gaat op NPO3, en nadat minister Bussemaker 25 miljoen heeft vrijgemaakt voor muziekles op de basisscholen. Dit alles in het verlengde van wat Buma/Stemra met haar Buma Music Academy al heeft gedaan voor muziek op school en van wat Yamaha op tal van scholen al aan workshops verzorgt. Oscar Kraal probeert met Yamaha in Aruba ook een initiatief van de grond te brengen.

Deel 3 – Pete MacLean en TaRon Lockett
In deel 3 interviewt Oscar Kraal Pete MacLean, sinds twee jaar de vaste drummer van Maceo Parker, en TaRon Lockett, drummer van Cory Henry. Ook zie je korte fragmenten van de optredens op de (almost) Naked Stage.



www.slagwerkkrant.nl 
www.nl.yamaha.com
www.caribbeanseajazz.com

zoeken
zoeken