U vraagt wij spelen - video Rudemonen I
Video bij de oefeningen van de cursus in Slagwerkkrant 201
Slagwerkkrant Plus 16-08-2017 09:08
Op hun cursuspagina U Vraagt Wij Spelen van Slagwerkkrant 201 (september-oktober 2017) introduceren Cesar Zuiderwijk en Olaf Fase een nieuwe serie en meteen ook maar een nieuwe slagwerkterm: 'Rudemonen'. Hieronder leggen zij uit wat daarmee bedoeld wordt, en kun je meteen ook de video bekijken waarin Olaf de Rudemonen van deze aflevering voorspeelt.

 

In hun cursus leggen Cesar en olaf uit:

'Rudemonen is een verdraaiing van de term ‘rudiments’ die staat voor ‘de basis’. Er zijn er officieel 40 van, verdeeld over de vier hoofdgroepen: roffels, paradiddles, flams en drags. Ze variëren in lengte van een noot tot een hele maat. Vaak ‘hand to hand’ gespeeld, wat wil zeggen dat je een patroon rechts begint, en je het daarna links begint en precies omgekeerd speelt. Je kunt ook allerlei combinaties maken. Soms speel je zoiets intuïtief, zonder dat je precies weet wat je doet. Vertraag het dan tot je het patroon herkent, en voilà: het is geen demoon meer maar een Rudemoon.
Onze patronen gaan wat verder dan de normale rudiments, maar zijn daar wel samenstellingen van. Begin altijd langzaam en laat het inzinken tot je hersens niet meer de losse slagen registreren maar het hele figuur, en je het te pas en te onpas kunt inzetten.'

 

Bekijk hier de video waarin Olaf de eerste serie Rudemonen voorspeelt 

 
Bekijk de volledige cursus, inclusief notenwerk, in Slagwerkkrant 201 (september-oktober 2017)