Niles Vandenberg - video's met Kensington en meer
Video's en extra's bij het interview in SWK 200
Slagwerkkrant Plus 15-06-2017 14:06
In Slagwerkkrant 200 (juli-augustus 2017) lees je een interview met Niles Vandenberg. Vijf jaar na zijn eerste interview in ons blad is er een boel veranderd. Destijds in 2013 speelde Kensington voor het eerst op Pinkpop en stond single "Home Again" plotseling hoog in de lijsten. Maar dat het succes enkele jaren later zo compleet zou zijn, met eigen shows in de Heineken Music Hall en Ziggo Dome, 3FM en MTV-awards, en shows op alle grote festivals. Dat had Vandenberg zeker niet verwacht. Het vorige album "Rivals" was dubbel platina en staat inmiddels 127 aaneengesloten weken in de album top 100, en afgelopen november kwam het nieuwe album "Control" uit. Het werd in een oogwenk platina. Een ding verandert echter nooit voor Vandenberg: 'Uiteindelijk wil ik gewoon lekker met een bandje spelen.' Hier op Slagwerkkrant Plus kun je een aantal live video's van Kensington bekijken. Als je klikt op het icoontje onder DOWNLOAD kun je het archiefinterview uit 2013 nog eens rustig bekijken.

In het interview legt Niles Vandenberg uit dat de optredens in Ziggo Dome op meerdere fronten bijzonder waren. De band kon flink uitpakken op het gebied van show, decor en pyro.

‘Die shows in de Ziggo Dome zijn natuurlijk bijzonder. Dat zijn geen gewone optredens, en daar investeren we ook heel veel in. Echt vet, want dit zijn dingen die je in Nederland niet zo snel kunt doen. We kunnen bij deze vijf optredens ook op het gebied van productie behoorlijk uitpakken; omdat we die kosten over vijf avonden kunnen afschrijven. We willen dat mensen echt het gevoel hebben dat ze iets bijzonders hebben meegemaakt.'

Niles Vandenberg en Kensington zetten Ziggo Dome in vuur en vlam

 

Een vurige drumpartij

 

In deze video speelt Kensington het nummer Bridges @Live op 538 Koningsdag 2017


Hier speelt Kensington live Heading Up High met Armin van Buuren bij RTL Late Night

 

 


 Kensington in 2017

 

Hier zie je een video van de drumbattle tussen Niles Vandenberg en Koen Herfst @Armin Only 2017

 

Bekijk het volledige interview in Slagwerkkrant 200 (juli-augustus 2017)