IM Tony Nüsser - video en meer

Video en extra's bij het artikel in Slagwerkkrant 196

Slagwerkkrant Plus 05-10-2016 11:45

In Slagwerkkrant 196 (november-december 2016) lees je een In Memoriam voor Tony Nüsser (1923-2016), waarin Mark Eeftens een bijzondere herinnering ophaalt aan de Nederlandse drummer die als jazzpionier zijn sporen verdiende bij The Millers en The Dutch Swingcollege Band. Ook was hij jarenlang vaste begeleider van Toon Hermans, en over die periode kun je hier op Slagwerkkrant Plus alles lezen in het archiefartikel uit 1992 "Drums in het theater" (SWK 47). Klik onder DOWNLOAD op het pdf-icoontje om het te bekijken. Verder vind je hieronder een video van Tony Nüsser, John Engels, Han Bennink en Cesar Zuiderwijk tijdens DrumDrieDaagse 2013.

 

Tony Nüsser, die in september op 94-jarige leeftijd overleed, was een van de eerste grote jazzdrummers van Nederland, en werd door zijn vakgenoten zeer gewaardeerd.

 

Tony Nüsser met o.a. de band van Ted Powder. Foto genomen tijdens "Jazz At The Kurhaus" Let op de afwijkende spelling op het bassdrumvel; waarschijnlijk om de naam zo vlak na de oorlog (begin jaren vijftig) minder Duits te laten klinken.

 

Dat was goed te merken toen hij ons tijdens de DrumDrieDaagse van 2013 vereerde met een bezoekje. We schreven destijds: ‘Toen ook speciale gast Tony Nüsser (91) zich er nog mee ging bemoeien, was het feest compleet, uitmondend in een sessie van die drie (Nüsser, Hans Bennink en John Engels; red.), met ook nog Cesar Zuiderwijk erbij (opeens de jongste in het gezelschap met zijn 65 jaar!).’ 

Bekijk hieronder de video van deze bijzondere gebeurtenis.

 

Tony Nüsser (1923-2016)

 

Bekijk het volledige artikel in Slagwerkkrant 196 (november-december 2016)

zoeken
zoeken