Hans Eijkenaar over megaklus "The Voice"

Video's en extra's bij het interview in SWK 195

Slagwerkkrant Plus 18-08-2016 21:08

In Slagwerkkrant 195 (sept-okt 2016) lees je een interview met Hans Eijkenaar, die uitlegt wat er allemaal bij komt kijken als je speelt in de liveband van tv-programma "The Voice Of Holland". Zijn aanpak bij deze onvoorstelbare megaklus (honderden songs inspelen voor backing tracks en iTunes-opnamen en live begeleiden van de deelnemers tijdens repetities en tv-uitzendingen) is zelfs zo boeiend dat zijn clinic tijdens het Adams Drumworld Festival in Ittervoort (11 sept) er grotendeels aan gewijd is. Hier op Slagwerkkrant Plus kun je een aantal video's bekijken met VOH-fragmenten (uit 2015 en 2016) waarin Eijkenaar excelleert. Als je klikt op het pdf-icoontje onder DOWNLOAD kun je nog een archiefartikel bekijken met Hans Eijkenaar uit 2001 (SWK105).

 

In het interview in Slagwerkkrant 195 (sept-okt 2016) vertelt Eijkenaar bijvoorbeeld hoe hij al die verschillende sounds en stijlen op een setje weet neer te zetten:

'Het gaat van jazz naar technohouse, van singer/songwriter naar vette rock, maar deze band is daar heel goed in. Vandaag zat er een pakweg 45 seconden tussen ieder nummer. Daarin maakt de band een soort metamorfose van bijvoorbeeld een jazzorkest naar Foo Fighters, en vervolgens naar supergeprogrammeerde r&b. Ik gebruik een basis Sonor SQ2 drumset met 22” kick, 10”, 14” en 16” toms en twee snares; een diepe plof en een sharpe, meer funky sound. Daarmee kan ik al een groot verschil maken. Daarnaast heb ik m’n elektronica. Acht verschillende bassdrums; die speel ik met een Roland triggerpedaal. Verder een V-Drums met alle 808 en 909 snares, fingersnaps, tamboerijntjes en zo. En dan nog een hele serie sticks, brushes en Q-sticks, waarmee je ook verschil kunt maken. Al met al een enorme soundscape waarmee ik alle stijlen aankan.’

 

 

Bekijk hieronder een aantal Voice Of Holland- en Voice Kids-fragmenten waarin Eijkenaar excelleert:

 

Ivar Vermeulen - War (Voice Of Holland 2015)


 

Ivan Peroti - Higher Ground (The Voice Of Holland 2015)


 

Dave Vermeulen - They Call Me The Breeze (The Voice Of Holland 2015)


 

Marise - Nobody’s Wife (The Voice Kids 2016)


 

Esmee - Afscheid (The Voice Kids 2016
Met powerbreaks op 1:26 minuten

 

Bekijk het voledige interview in Slagwerkkrant 195 (sept-okt 2016)

zoeken
zoeken