Chad Smith - Nieuwe DW kit voor The Getaway-tour
Video's en extra's bij het interview in SWK 195
Slagwerkkrant Plus 18-08-2016 14:08
In Slagwerkkrant 195 (sept-okt 2016) lees je een interview met Chad Smith, die met Red Hot Chili Peppers een nieuw album releaste en de wereld rondtourde. Hij vertelt over die tournee, de opnamen, zijn overige muziekprojecten en ook over de bijzonder acryl kit die DW speciaal voor deze wereldtour maakte. DW? Ja, na ruim 30 jaar Pearl is Smith overgestapt naar DW, en hij vertelt openhartig over het hoe en waarom van deze move. Hier op Slagwerkkrant Plus zie je een selectie video's, uiteraard met RHCP, maar ook enkele drumvids, en Smith vertelt 'een woeste Nederlandse rock-anekdote'. Als je onder Download klikt op het pdf-icoontje kun je nog een archiefartikel bekijken over Smith' albumproject "The Process" uit 2015 (SWK 186)

 

In het interview in Slagwerkkrant 195 (sep-okt 2016) steekt Smith niet alleen spontaan de loftrompet over ons blad - 'mijn favoriete Nederlandse muziekblad' - maar ook over Cesar Zuiderwijk: 

'Hij is mijn held en wat een geweldige kerel is dat toch. Ik ben jaloers op hem. Cesar moet toch wel bijna zeventig zijn? Die man lijkt geen dag ouder te worden. We zijn goede vrienden vanwege de tattoomeester Henk Schiffmacher. Ik wil net als Cesar waardig oud worden, en nog gewoon op de cover van een drumblad staan.’

Chad Smith tijdens Pinkpop 2016 

 

Over zijn nieuwe DW kit(s) zegt hij tijdens het interview:

'Naast de groene kit waarmee ik deze tour doe, is er ook nog eentje met een sparkle gemaakt (pakt zijn mobiele telefoon en laat foto’s van deze kit zien) Waarschijnlijk ga ik deze ook meenemen. De sparkles zijn echt in het acryl gegoten. Daarnaast zijn er ook nog zilverkleurige sparkles met een diamant-look toegevoegd. Echt heel speciaal.'


De DW acryl kit met zilverkleurige sparkles 

 

Bekijk hieronder een selectie video's met Red Hot Chili Pepers live, in de Carpool Karaoke met James Corden, drumvids op Drum Channel en een promo voor albumproject The Rhythm Train.

RHCP spelen The Longest Wave live in Parijs 2016

 

RHCP Carpool Karaoke met James Corden; Smith vertelt ‘Dutch rock-anekdote’ (op 8:30 minuten)

 

Chad Smith @Drumchannel I (2014)

 

Chad Smith @Drumchannel II (2014)

 

videopromo The Rhythm Train (2010)

 

Bekijk het volledige interview in Slagwerkkrant 195 (sept-okt 2016)