Yoran Vroom - video's en meer

Video's en extra's bij het interview in SWK 193

Slagwerkkrant Plus 14-04-2016 17:04

In Slagwerkkrant 193 (mei-juni 2016) lees je een mooi diepte-interview met Yorn Vroom door Hugo Pinksterboer. De jonge drummer, die door aardig wat kenners wordt getipt als een van d talenten van dit moment, toont zich daarin een bijzonder bevlogen muzikant en liefhebber; iemand die de diepte zoekt achter zijn instrument, of om met Hugo te spreken: 'Het gaat hem om het verhaal achter zijn verhaal, om het verhaal achter de muziek, om de muziek in die verhalen. En hij ziet steeds beter in hoe dat allemaal met elkaar samenhangt.' Hier op Slagwerkkrant Plus kun je twee video's bekijken van duo-optredens met toetsenist Cory Henry (Snarky Puppy) en eentje met zanger Waylon bij RTL's Late Night. Als je onder DOWNLOAD klikt op het pdf-icoontje, kun je een kort archiefinterview bekijken dat we met hem deden in 2012 (SWK167).

 

Een van de aanleidingen voor het interview in Slagwerkkrant 193 was de tour die Yoran Vroom deze zomer zou gaan doen met Amerikaanse toetsenist Cory Henry van Snarky Puppy. Helaas werd vlak voor het uitkomen van deze editie bekend dat Vroom de tour 'wegens andere verplichtingen' niet kan doen. Henry komt nu met zijn Amerikaanse band naar Europa.

 

In het interview verbaast Vroom zich over jonge drummers die hun klassiekers niet lijken te kennen, en maakt een fijne voetbalvergelijking:

‘Ik weet dat er jonge drummers zijn die geen idee hebben wie Sid Catlett is, of Tony Williams, Art Blakey of Philly Joe Jones, en ik kan me dat totaal niet voorstellen. Dat zeg ik niet alleen omdat dat de mensen waren waar ik naar luisterde voordat ik op mijn twaalfde aan Billy Cobham verslingerd raakte. Ik zeg het omdat het bijna is alsof je als voetballer Beckenbauer niet kent. En dan noem ik expres Beckenbauer en niet Cruijff of Pelé, want die kent echt iedereen. Nee, Beckenbauer: niet mijn favoriete voetballer, maar wel eentje die bijgedragen heeft aan de sport. Daar gaat het om.'

 

 

Bekijk hieronder een video van Cory Henry & Yoran Vroom die als duo het nummer Heart At Midnight spelen voor de VPRO-televisie (Vrije Geluiden)

 

Hier speelt het duo Gotcha Now Doc in hetzelfde VPRO-programma 

 

Yoran Vroom is ook al geruime tijd de vaste drummer van zanger Waylon. Hier speelt hij bij RTL Late Night het nummer Love Drunk, en ja hoor, Meneer Tan, Vroom heeft gewoon drumstokjes...

 

Lees het volledige interview in Slagwerkkrant 193 (mei-juni 2016)!

zoeken
zoeken