Phil Collins - extra's
Archiefartikelen en Playlist bij het artikel in Slagwerkkrant 193
Slagwerkkrant Plus 14-04-2016 11:04
In Slagwerkkrant 193 (mei-juni 2016) lees je ons exclusieve interview met Phil Collins. De Britse supersterdrummer, die opkrabbelde na een geestelijk en lichamelijk zware periode en zelfs weer volop aan het drummen is, vertelt openhartig over de afgelopen jaren van zijn leven, over zijn mooie tijd met Brand-X, over de kritiek (die er altijd is), en vooral over de speciale heruitgave van zijn soloplaten: 'Een album zoals "Both Sides" (1993) beschouw ik als mijn beste werk, maar toen de plaat uitkwam, werd er haast achteloos overheen gestapt. Zo ook bij "Testify" (2002), mijn laatste album met eigen werk.' Wij spraken Collins natuurlijk al eerder, en als je onder DOWNLOADS klikt op de pfd-icoontjes kun je een mooie verzameling interviews bekijken uit ons Slagwerkkrant-archief. Beluister zeker ook even de Speciale Spotify-playlist die we samenstelden met Collins' beste drumwerk.

 

In het interview in Slagwerkkrant 193 praat Collins vol vuur over zijn oude liefde: drummen.

'De re-release van al mijn oude platen, inclusief allerlei opnamen die nooit eerder zijn uitgebracht, geeft mij een enorme boost. Daarnaast drum ik weer bijna dagelijks. Die liefde gaat sowieso nooit over, maar lijkt zelfs steeds sterker te worden.'

      

 

Hier op Slagwerkkrant Plus kun je een aantal mooie archiefartikelen bekijken die wij in de loop der jaren maakten over Phil Collins. Zelfs ons eerste interview met de Britse drummer in 1985 (Slagwerkkrant 11), destijds gedaan door auteur van het eerste uur Benno Boeters en (nog altijd) onze hoofdvormgever Marcel Willemsen.
• archiefartikel uit 1985 (SWK11)
• archiefartikel uit 1997 (SWK81)
• archiefartikel uit 2003 (SWK115)

 cover Slagwerkkrant 11 (1985)

 

Als het in het interview gaat over de soms best vileine kritiek op zijn muziek en persoon, zegt Collins:

'Het leek er ook op dat mensen waren vergeten dat ik toch best wel aardig kon drummer. Ik was meer een showbizzfiguur geworden.'

 

Om te illustreren dat Collins inderdaad best aardig kan drummen, onderstaande video, waarin hij samen met drummer Chester Thompson en percussionist Luis Conte slagwerkstuk Drums Drums And More Drums uitvoert (live in Montreux 2004)

 

 

Beluister in dat kader zeker ook even de Spotify-playlist die wij maakten met sterke (drum)momenten van Phil Collins, vanaf zijn periode met Genesis eind jaren zestig, begin jaren zeventig.

 
 

Lees het volledige interview in Slagwerkkrant 193 (mei-juni 2016)!