Videoles van online leermeester Mike Johnston

Video bij het interview in Slagwerkkrant 189

Slagwerkkrant Plus 20-08-2015 10:08

In Slagwerkkrant 189 (sept-okt 2015) lees je een uitgebreid artikel over Mike Johnston, pionier in het geven van drumles via Youtube en inmiddels een van de meest bekeken en meest succesvolle online drumleraren via zijn site Mikeslessons.com. Hier op Slagwerkkrant Plus kun je bij wijze van voorbeeld gratis een video bekijken van een volledige drumles zoals Mike Johnston die op zijn site aanbiedt.

In het artikel in Slagwerkkrant 189 vertelt Johnston uitgebreid over zijn visie op lesgeven:

‘Omdat ik geen natural ben op de drums, geef ik ook zo les. Ik leer mensen dingen op de manier waarop ik het zelf zou leren. En dat is volgens het uitpluisprincipe. Ik moet dingen altijd op heel veel verschillende manieren bekijken en benaderen – uitpluizen, zeg maar – om te zorgen dat mijn hersens het kunnen bevatten. Maar daarna, heb ik het dan ook echt ‘eigen’ gemaakt. Dan kan ik het aan iemand uitleggen en overbrengen, met al die verschillende aspecten. Als een leerling iets niet snapt of niet kan uitvoeren, begrijp ik vrij snel met welk aspect hij moeite heeft. Ik probeer daarbij altijd een duidelijk verschil te maken tussen iets kunnen, of iets echt eigen maken. Daarvoor speel ik het snel, langzaam, in swing, recht. Ik pluis het uit. Iets echt eigen maken, betekent in alle stijlen, in alle tempo’s op elk volume…'

 

 

Hieronder kun je nu de video bekijken van een online drumles over wat Johnston noemt: 'Groove freedom'. Hij nam hem speciaal op voor het coverartikel in drumblad Rhythm.

 

Het volledige artikel kun je lezen in Slagwerkkrant 189 (sept-okt 2015)

zoeken
zoeken