Video's Sandlane Sessions met Salle de Jonge

Opnames van de sessie bij Sandlane Recording Facilities

Slagwerkkrant Plus 18-06-2015 09:06

Salle de Jonge was 18 mei 2015 te gast bij Sandlane Sessions. De video’s van de opnamesessies vind je in dit artikel.
In Sandlane Sessions geven bekende drummers uitleg hoe ze in de studio werken en daadwerkelijk on the spot opnames maken. Twintig toehoorders kunnen daar telkens bij zijn.
Sandlane Sessions is een project van Remo, Sandlane Recording Facilities en Slagwerkkrant.

Salle de Jonge – drummer-producer met een voorliefde voor soul, jazz, hiphop en funk – had niet één maar twee drumkits mee naar de Sandlane studio. Aan de ene kant een vintage Pearl uit de jaren zestig, aan de andere kant een iets minder vintage Sonor Delite. De Sonor met een 18” bassdrum, de Pearl met een 20”. ‘Meer heb ik echt niet nodig’, aldus De Jonge. En dat bleek, want Salle toverde de ene na de andere überhippe groove uit zijn drumkits.

Allereerst werden de aanwezigen getrakteerd op de wereldprimeur van een albumtrack van het nieuwe Sabrina Starke-album The Dreamer’s Tale, waarvan drie songs al zijn vrijgegeven en dat in september zal verschijnen. Daarna speelde hij twee tracks die hij met Shirma Rouse had opgenomen, en tot slot een wat vrijere track van zijn eigen trio Leslie Nielsen. Tussendoor vertelde hij alles over zijn sound; van grote hihatbekkens tot bijzondere bassdrumkloppers.

Technicus Jos Driessen liet daarna in de control room het effect van een aantal bijzondere microfoonposities zien, waarbij onder andere de door Questlove veelgebruikte Colles microfoon voorbij kwam. Een leerzame avond voor de fans van hippe drumsounds.

Was je er niet bij? Bekijk dan zeker de video’s die we maakten van deze avond. (Dennis Boxem) 

Loading the player ...

 

Loading the player ...

 

Loading the player ...

 

Loading the player ...
zoeken
zoeken