Spelen met Matt Halpern - video's
Video's bij de cursus in Slagwerkkrant 187
Slagwerkkrant Plus 15-04-2015 14:04
In de cursus "Spelen" van Slagwerkkrant 187 (mei-juni 2015) presenteert Mark Eeftens een aantal pittige transcripties van Periphery's Matt Halpern. Hier op Slagwerkkrant Plus vind je video's met audiotracks van de uitgeschreven fragmenten.

door Mark Eeftens 

Over Halpern's speelstijl schrijft Mark Eeftens in de cursus:

Matt Halpern, de drummer die zich met indrukwekkende overmacht door de altijd lastige nummers van Periphery heen slaat. We keken naar de cd Alpha (die samen met cd Omega het tweeluik Juggernaut vormt), en vonden hierop meer dan genoeg spierballendrumwerk. We kiezen voor vier interessante, maar speelbare passages, die ook voor de niet-metaldrummer interessante oefenstof opleveren; uiteraard wel met het nodige dubbele-basswerk én maatwisselingen.

Hieronder vind je de video's met audiotracks van de uitgeschreven fragmenten.

MK Ultra
Hier zie je iets van Halpern’s overmacht; met speels gemak verweeft hij tomslagen en blastbeats in dezelfde dubbele-bass-triolenfeel.

 

Heavy Heart
De maatsoorten vliegen je hier om de oren. De ritmes zijn hier en daar lineair gespeeld en ook hier valt op met hoeveel gemak Halpern speelt. 

 

 

22 Faces
Goed speelbaar, dit bijna halftime dubstep-achtige patroon, dat een beetje riekt naar vreemde maatsoorten, maar toch gewoon 4/4 is.

 

Bekijk de volledige cursus Spelen met Matt Halpern in Slagwerkkrant 187 (mei-juni 2015)