Koen Herfst - video's met Armin van Buuren en meer

Video's en extra's bij het interview in SWK 186

Slagwerkkrant Plus 19-02-2015 10:02

In Slagwerkkrant 186 (maart-april 2015) lees je een interview met Koen Herfst met spectaculaire foto's van de wereldtournee met top-dj Armin van Buuren. De Haagse drummer vertelt over zijn avonturen on the road, maar ook over de opnamen voor zijn eerste soloalbum. Hier op Slagwerkkrant Plus presenteren we video's van Koen Herfst met Armin van Buuren en het drumduet met Jimmy van den Nieuwenhuizen tijdens Zildjian Day 2014. Verder kun je nog extra interviewfragmenten lezen. Als je klikt op de pdf-icoontjes onder DOWNLOADS kun je nog twee artikelen bekijken: Herfsts persoonlijke relaas over soloalbum "Back To Balance", en een archiefartikel uit 2011 (SWK 164)

 

door Mark van Schaick

In het interview in Slagwerkkrant 186 (maart-april 2015) vertelt Herfst uitgebreid over de Armin Only tour en over zijn komende soloalbum Back To Balance. Hieronder lees je nog een extra interviewfragment waarin Herfst uitwijdt over het fenomeen 'metaldrummen als topsport:

'Daar ben ik wel een beetje lui in. Dan heb ik het vooral over double bass; het is zo gebaseerd op trainen. Je kunt het bijna geen oefenen meer noemen. En het is waanzinnig hoor, als ze het neerleggen. Zo heb je George Kollias, maar die wordt nu alweer voorbij gegaan door een nieuwe gast die zo’n boek uitbrengt. Die komt in één keer van z’n zolderkamer met een Youtube-filmpje. Bam! Dat is ook waarom ik zei dat ik niet alleen als metaldrummer bekend wil staan.
'Met I Chaos wilden we ook voor de nieuwe plaat 230 of 240 bpm double bass, en toen heb ik gezegd: jongens, ik kies er voor om me niet zo suf te trainen dat ik dat kan, want dan besteed ik liever mijn tijd aan of muziek maken of andere dingen bestuderen. Natuurlijk ben ik wel rap met de voetjes, maar we hebben voor de opnames een grens gezet van 210/220 bpm maximaal zestiende noten. En dat is ook al snel kan ik je zeggen.
'Een andere reden is dat er 100 gasten zijn die de hele dag kunnen trainen, maar ik wil me onderscheiden. En ik hoef niet mee te doen in de race. Maar ik heb er wel een waanzinnige bewondering voor. Ook Ken Bedene van Aborted, niet hard, maar wel heel mooi. Die bassdrums zijn ongelooflijk.'

 

Bekijk hieronder de video van Herfsts drumsolo tijdens de Armin Only show in Mexico City, gefilmd met een GoPro-camera op de borst (chestcam). Spectaculair! Vooral het einde met al die mensen (25.000 man!)


Onderstaande video met de hilights van Zildian Day 2014 in Dordrecht opent met het overweldigende drumduet van Koen Herfst met Jimmy van den Nieuwenhuizen. Check it out!

 

Lees het volledige interview in Slagwerkkrant 186 (maart-april 2015)

zoeken
zoeken