Robert 'Sput' Searight van Snarky Puppy - video's
Video's bij het interview in Slagwerkkrant 185
Slagwerkkrant Plus 17-12-2014 16:12
In Slagwerkkrant 185 (jan-feb 2015) lees je een interview met Robert "Sput" Searight, drummer van Snarky Puppy. Sput vertelt over zijn vroege succes als gospeldrummer en -producer (met zelfs een gewonnen Grammy), over zijn ontwikkeling als drummer en muzikant, maar bijvoorbeeld ook over de ervaringen van Snarky Puppy met het Nederlandse Metropole Orkest. Hier op Slagwerkkrant Plus hebben we een aantal video's geselecteerd die kenmerkend zijn voor de veelzijdigheid van de tomeloze Amerikaan.

In het interview vertelt Sput over zijn twee snares bij zijn Gretsch kit, een 14”x5” en een 14”x8”:

‘Ik ben een product van de jaren zeventig. Die periode heeft veel invloed gehad op mijn geluid. Wat snares betreft hou ik van de sound van Clyde Stubblefield en Jabo Starks, die hoger klinkende snares die zo’n pop in zich hebben. Maar tegelijkertijd hou ik van lager klinkende snares, zoals je hoort bij Al Green, George Clinton en Parliament. Ik ben een groot liefhebber van die diepe snare, en als het zou mogen, zou ik er een heel optreden lang op spelen.'

 

Bekijk hier een video van Sput solo bij wijze van Vic Firth Performance Spotlight

 

In deze video staat de drumcam gericht op Sput, die met Snarky Puppy funky fusiontrack What About Me speelt (met lekkere solo feature)

 

In deze video speelt Snarky Puppy met gastzangeres Lalah Hathaway live het Grammy-winnende Something. Let op Sput’s reactie op 6:25 minuten!

 

In deze video speelt Snarky Puppy met zangeres-accordeoniste Magda Giannikou Amour T´es La; latinfusion met een Europese touch en opnieuw een fijne drumfeature.

 

Bekijk het volledige interview in  Slagwerkkrant 185 (jan-feb 2015)