Phil Selway - video
Video en extra's bij het artikel in Slagwerkkrant 184
Slagwerkkrant Plus 16-10-2014 16:10
In Slagwerkkrant 184 (nov-dec 2014) lees je een kort interview met Philip Selway over zijn tweede soloalbum "Weatherhouse". De sympathieke, bijna verlegen Engelsman vertelt daarin onder meer over het grote verschil tussen zijn solowerk en zijn rol als drummer van Radiohead. Als je linksboven klikt op het pdf-icoon onder DOWNLOADS, kun je een eerder interview bekijken dat wij met Selway deden ten tijde van zijn eerste soloalbum "Familial" in 2010 (SWK 159). Hieronder kun je nog wat video's bekijken van Philip Selway solo.

door Bouke Bijlsma

Over zijn drumspel op het nieuwe album zegt Selway:

‘Op deze plaat heb ik voor het eerst alle tracks zelf ingedrumd. (...) Dat ging trouwens heel prettig en gemakkelijk. Ik denk dat we per track niet meer dan twee uur bezig zijn geweest. Een paar takes, een beetje experimenteren met mijn twee sets (een oude Gretsch en een Slingerland), de close en ambient mics, en dan uiteindelijk de best werkende elementen bij elkaar editen. Het resultaat is een organische, open drumsound; precies wat we wilden.'

 

Bekijk hier de videoclip van het nummer It Will End In Tears

 

Bekijk hier een video waarin Phil Selway hetzelfde nummer live uitvoert (zang en piano) tijdens The Tonight Show met Jimmmy Fallon. Hij wordt begeleid door The Dap-Kings.

 

www.philipselway.com


 

 

drummer links