Simon Phillips Clinic Tour 2014 - video's
Video en extra's bij het interview in Slagwerkkrant 182
Slagwerkkrant Plus 14-06-2014 18:06
Introductie overbodig. Zeker in Slagwerkkrant. Simon Phillips hoort simpelweg bij de beste en meest aansprekende drummers van de wereld. Dat bewees hij eens te meer dit voorjaar tijdens drie stijf uitverkochte clinics in Amersfoort (Beat Supplier), Lijnden (Drumland) en Namen (RockAMusic), die georganiseerd werden in samenwerking met Slagwerkkrant. Slagwerkkrant sprak de sympathieke en welbespraakte drummer voorafgaande aan een van die optredens. Zie het interview in Slagwerkkrant 182 (jul-aug 2014). In dit webartikel vind je de video's die we van de clinic bij Drumland maakten, een selectie Youtube-video's, plus archiefinterviews uit 1995 en 1999 (klik hiervoor op de pdf-icoontjes onder DOWNLOADS links).

Simon Phillips meldde het zelf al bij zijn afkondiging in Drumland: hij heeft een lange historie met Slagwerkkrant. Waarna hij maar weer eens probeerde die vermaledijde naam goed uit te spreken, tot hilariteit van de volgepakte zaal. Ons eerste interview stamt uit 1983 (editie 4) en hij was de eerste grote naam die kwam optreden op onze eigen drumevents. Wat geweldig dus om hem tijdens zijn clinictour te filmen zoals we nog niet eerder een drummer van zijn formaat – no pun intended – konden filmen. 

Video met GoPro camera's
In Drumland op 1 mei waren we de gelegenheid om twee kersverse GoPro Hero 3+ Music cameraatjes (zie de test in Slagwerkkrant 182, juli-aug 2014, vanaf pagina 48) bij zijn drumstel te positioneren, waarbij Phillips zelf net zo benieuwd was naar het resultaat als wij. Natuurlijk was het even zoeken naar de juiste plek voor de gespecialiseerde minicameraatjes, maar dankzij de instellingkeuze in groothoek wisten we zijn hele reikwijdte te vangen. Bediening via de iPad- of iPhone-app werkte vlekkeloos; eenmaal in positie hoef je er niet meer bij om ze aan of uit te zetten of een ander beeldformaat te kiezen.

Bovenop
Samen met de opnamen die onze website-man Klaas-Jan Stol maakte met zijn gewone videocamera, hadden we dus een rijkdom aan videomateriaal voorhanden van Phillips’ meespeeltracks en solo’s. Wat je nu hieronder kunt zien is een montage van de beste stukken die we filmden (je zit bovenop de trommels en onder de bekkens, dus kijk uit als Phillips uithaalt…). De kop is eraf, en reken maar dat we je in de toekomst veel Slagwerkkrant-video’s gaan aanbieden! 

Video van een nieuwe song van Phillips' band Protocol - gefilmd door Slagwerkkrant, o.a. met twee GoPro camera's. 


Video van een drumsolo - gefilmd door Slagwerkkrant, o.a. met twee GoPro camera's. 


Simon Phillips live met Protocol II (Live in Verviers) - Pt. 1


 

Simon Phillips met Hiromi Project


 

Simon Phillips speelt Rosanna met TotoKlik op de pdf-iconen links bovenin voor: 

• archiefinterview uit 1995 (SWK 70)

• archiefluistertest uit 1999 (SWK 91)

drummer links