Dennis Mackrel - video's Count Basie Orchestra
Video's bij het interview in Slagwerkkrant 180
Slagwerkkrant Plus 11-02-2014 21:02
In het interview in Slagwerkkrant 180 (maart-april 2014) met Dennis Mackrel van het Count Basie Orchestra vertelt de drummer en dirigent van het orkest over de traditie van jazzbigbands en over zijn ervaringen met enkele legendarische jazzgrootheden. Hier op Slagwerkkrant Plus kun je twee mooie video's bekijken van het CBO, met een absolute hoofdrol voor Mackrel.

In het interview in Slagwerkkrant 180 (maart-april 2014) vertelt Mackrel over zijn dubbelrol als drummer-dirigent:

‘Het is fantastisch om bigbandmuziek op twee manieren te kunnen beleven: als drummer en als dirigent. Beide functies kennen vele voordelen. Ik ben gefascineerd door sound, en als dirigent komt het geluid recht op je af en dat is waanzinnig. Je staat eersteklas van muziek te genieten. (...) Aan de andere kant is midden in een band zitten als drummer ook een privilege. Als drummer kun je zo veel verandering aanbrengen in de muziek door de manier waarop je speelt. Je hebt direct invloed op het geluid, door dynamisch te spelen en met het tempo te spelen − die invloed is heel direct.'

Bekijk hier de video van het Count Basie Orchestra; gedirigeerd door Thad Jones met Dennis Mackrel op drums speelt de band de compositie And That's That van Mackrel.

 

Bekijk hier een eigen promotievideo van het Count Basie Orchestra; Dennis Mackrel dirigeert en spreekt.

 

drummer links