Danique Kos - heel veel video's
Video's bij het interview in Slagwerkkrant 180
Slagwerkkrant Plus 12-02-2014 06:02
In de Slagwerkkrant van maart-april 2014 een artikel over Danique Kos. De 15-jarige percussioniste haalde met haar conga-act de finale van het Worldchampionship Of Perfoming Arts in L.A. Daarnaast treedt ze professioneel op, geeft ze workshops, demonstreert ze de gloednieuwe Nederlandse Wizzdrum, en o ja, deze zomer gaat ze naar New York voor een scholarship van het Conservatory of Dramatic Arts. Die won ze min of meer bij toeval tijdens het WCOPA. In het interview in Slagwerkkrant 180 (maart-april 2014) vertelt Kos over al haar muzikale bezigheden en ambities; hier op Slagwerkkrant Plus kun je een aantal video's bekijken waarop de ondernemende jonge muzikante optredend te zien is.

 

In het interview in Slagwerkkrant 180 (maart-april 2014) vertelt Danique Kos hoe belangrijk de lessen zijn van Eddie Conard voor haar zijn:

‘Ik ben zeer vereerd, want hij geeft maar aan weinig mensen les. Ik heb in korte tijd veel van Eddie geleerd: het leren luisteren naar verschillende stijlen, verschillende slagtechnieken, noten lezen. Het belangrijkste dat hij mij geleerd heeft? Dat percussie de smaakmaker van de muziek is. En zo benader ik het sindsdien ook.’

Bekijk hier een korte impressie van Danique's conga-act tijdens de finale van the World Championship of Performing Arts.

 

HIer zie je Danique tijdens een solo-optreden op het Sportgala 2013 in Leusden (dat begint met een vertoning van de video uit L.A.)

 

Bekijk hier de video van een optreden in programma De Uitdaging van pianist Thijs Borsten, met naast Danique Kos o.a. drummer Arno van Nieuwenhuize


In deze video zie je Danique Kos van speciale gast van Mathilde Santing in haar radioprogramma De Puber en de Professional.

 

Tot slot een video waarin Danique Kos spontaan inhaakt bij een optreden van straatmuzikanten Mark Gillespie en Tom Drost in Duitsland.