Troy Miller - video-interview en audio
Video en audio bij het interview in Slagwerkkrant 180
Slagwerkkrant Plus 13-02-2014 06:02
Hij was de drummer van Amy Winehouse tijdens haar laatste jaren en ook nu zoekt Troy Miller de uitersten op, bij zangeres Laura Mvula en jazzvibrafonist Roy Ayers. In het interview in Slagwerkkrant 180 (maart-april 2014) vertelt hij over het spelen van de meest uiteenlopende stijlen, spelen zonder ego en zijn eigen solowerk. Hier op Slagwerkkrant Plus kun je een video zien van een interview met Miller door Oscar Kraal (tijdens NSJ 2013) en luisteren naar zijn spel bij Laura Mvula.

In het interview in Slagwerkkrant 180 (maart-april 2014) legt troy Miller uit dat hij zijn muzikale basis vond door als jonge drummer te spelen in de kerk.

‘Door veel in de kerk te spelen heb ik alles geleerd over vorm, climax en frasering. Soms had ik chops nodig om dit te bereiken, maar de vorm van het lied had altijd de hoogste prioriteit. Tot de dag van vandaag hoor je die elementen terug in mijn spel.’ 

Bekijk hier een video van het interview met Troy Miller door Oscar Kraal tijdens tijdens diens live-interviewserie Yamaha’s Drummerstalk op NSJ 2013.

 

Beluister hier het album Sing To The Moon van de Britse zangeres Laura Mvula met Troy Miller.


 

 

drummer links