Directe links naar de winterbeurzen
Eurosonic Noorderslag, NAMM show en Musikmesse
Slagwerkkrant Plus 12-12-2013 07:12
Slagwerkkrant schrijft in editie 179 (jan-feb 2014) over drie vakbeurzen voor muzikanten die in januari en maart van 2014 plaatsvinden, Eurosonic Noorderslag in Groningen, de NAMM show in het Californische Anaheim en de Musikmesse in Frankfurt. Hieronder lees je meer over de events en verzamelden we de relevante links naar de betreffende websites. Slagwerkkrant heeft de koffers al gepakt.

 

 

Eurosonic Noorderslag 2014, Groningen, 15 t/m 18 januari

NAMM Show 2014, Anaheim, 23 t/m 26 januari

Musikmesse, Frankfurt, 12 t/m 15 maart

In 2014 zijn kort na elkaar drie belangrijke muziekvakbeurzen te bezoeken. In Groningen is dat Eurosonic Noorderslag, festival en conferentie voor iedereen werkzaam in de muziekindustrie. De NAMM show in het Californische Anaheim (VS) is de belangrijkste showcase voor fabrikanten van muziekinstrumenten in de VS, waar de Musikmesse Frankfurt (D) dat voor Europa is. 

In Groningen word je in de avonduren van de woensdag 15, donderdag 16 en vrijdag 17 overspoeld door nieuwe bands uit heel Europa, en op zaterdagavond 18 kun je van de actuele Nederlandse scene genieten. Sinds de jaren tachtig van de twintigste eeuw is Eurosonic Noorderslag het belangrijkste platform voor Europese muziek, en het is voor veel acts een belangrijke stap geweest bij hun internationale doorbraak. Jaarlijks verkoopt ESNS uit, met ruim 3.200 bezoekers, waaronder 400 afgevaardigden van internationale festivals. Niet gek, met al die optredens (meer dan 300 artiesten) en een conferentieprogramma met 150 panels, keynote-sprekers, interviews, workshops, pitches, feestjes en vergaderingen over de laatste ontwikkelingen op het gebied van muziek, media en interactive. Tijdens ESNS worden de Popprijs en de  Pop Media Prijs uitgereikt, evenals de Interactive Awards en de EBBA’s, een initiatief van de Europese Commissie en de European Broadcasting Union (EBU) voor tien debuterende Europese artiesten die succesvol zijn buiten de eigen landsgrenzen. Dit jaar is dat uit Nederland Skip&Die.

Na Noorderslag een paar nachtjes slapen en dan is het wegwezen naar Los Angeles en de NAMM show in het Anaheim Convention Center, onder de rook van Disneyland. 'The NAMM show is 'where brands are built, legends are created and deals are made', aldus de beurs zelf, en je kunt ze geen ongelijk geven. Alleen al het vloeroppervlak van de beurs is legendarisch, met honderden exposanten die niet direct in Europa zichtbaar zijn!

Het grote terrein van de Messe Frankfurt biedt in 2014 al in de tweede week van maart plaats aan de Musikmesse, de toonaangevende muziekinstrumentenbeurs waarop muziekmakend Europa zich als vanouds oriënteert. Op vrijdag 14 maart vanaf 14 uur alsmede op zaterdag 15 is het algemene publiek welkom om de honderden stands te bezoeken en al het gebodene van dichtbij te bekijken en soms ook uit te proberen. Zie zelf als eerste waarover Slagwerkkrant in 2014 zal schrijven!