Abe van der Woude & Steven Brezet van Koffie
Extra's bij het interview in Slagwerkkrant 179
Slagwerkkrant Plus 14-12-2013 07:12
Enthousiaste gasten, dat zijn het. Abe van der Woude alias Otto van der Wotto (26), en Steven Brezet (22), slagwerkers van de afrofunkjazzband Koffie. In Slagwerkkrant 179 (jan-feb 2014) lees je een uitgebreid artikel, geschreven door Danny Rombout. Speciaal voor de lezers van Slagwerkkrant speelden zij een drum/percussiebeat + variaties. De video daarvan zie je hier, de transcripties vind je onder Documenten. Beluister hier ook de twee studioalbums van Koffie en lees ons verslag van de albumpresentatie.

 

 

Als opvolger van hun indrukwekkende debuut Koffie (2012), lanceerden de versgemalen groovers van de gelijknamige band eind november hun nieuwe album Éh Lady. Slagwerkkrant bezocht drummer Abe van der Woude en percussionist Steven Brezet in hun studentikoze repetitieruimte in het voormalige Amsterdamse Volkskrantgebouw. Het was niet moeilijk te raden waar we moesten zijn...

 

Speciaal voor de lezers van Slagwerkkrant ontleedden Abe en Steven een ritme dat op Koffie's in november verschenen album Éh Lady te vinden is (zie de Spotify-link onderaan dit artikel). De transcriptie vind je onder Documenten (klik op het pdf-icoontje).

Koffiebreak: Brezet (variatie)

Abe en Steven spelen een variatie op de beat in het nummer Brezet van Koffie's nieuwe cd Éh Lady.

De beatvolgorde van het filmpje is:

1. Brezet break

2. 6/8 Afro-Cubaanse groove

3. Bembé groove (van Bembé koebelpatroon)

4. Improvisatie/solo

5. Brezet break

 

‘Het is een leuke beat, wel beetje pittig voor beginners, maar voor de doorzettende drummer zeker goed te doen. Succes!'

Abe & Steven

 

Lees hier het verslag van de albumpresentatie op 20 november

Albumpresentatie Éh Lady
20 november, Club Doka, Amsterdam
Eargasm-waardige thema's met knetterende djembé en groovende gitaarlicks. Geniale solo's van sax tot synth. Inmiddels al een optreden in De Wereld Draait Door en een paar gigs verder, geniet de band Koffie nog steeds na van de release van afgelopen 20 november. Het publiek in de Amsterdamse Doka-kelder wordt zonder genade blootgesteld aan een explosie van energievolle tracks van Koffie's nieuwe album Éh Lady. In een smakelijke blend van afrobeat, funk, jazz, Latijns-Amerikaans en Afrikaans hoorden we zes nummers, geheel in Koffie-stijl. En het dak ging eraf! Hoe kan het ook anders als je natuurlijke energiebronnen als Fela Kuti, James Brown, Miles Davis en de Red Hot Chili Peppers als inspiratiebronnen hebt? En live heeft Koffie altijd iets extra's: een chemie die ontstaat op het podium en die zowel publiek als band ervaart. Houd die gasten in de gaten! (Danny Rombout)

www.koffiemusic.com
www.facebook.com/koffie

 

Luister hier naar Éh Lady en het titelloze debuutalbum van Koffie:

drummer links