Questlove’s Mo’ Meta Blues
De playlists bij het meeslepende boek van Ahmir Thompson - en nog veel meer extra's
Slagwerkkrant Plus 14-12-2013 07:12
Muziekhistorie door de ogen van Ahmir ‘Questlove’ Thompson, drummer van The Roots. In Mo’ Meta Blues beschrijft hij de lastige weg naar succes vanuit een persoonlijke en maatschappelijke invalshoek, met muziek als leidraad. Questlove’s boek is spannend geschreven en inspirerend voer voor iedere muzikant.
In dit Slagwerkkrant Plus artikel bij het verhaal over het boek in Slagwerkkrant 179, jan-feb 2014, vind je de uitgebreide playlist op Spotify waarin alle muziek uit het boek verzameld is. Plus videofootage met interviews en spel. En daarnaast ook nog het interview dat Dennis Boxem tien jaar geleden met hem deed, plus de analyse in notenwerk door Mark Eeftens, beide in de vorm van een downloadable pdf.

Hij is een waanzinnige, keihard werkende persoonlijkheid. Questlove is bandleider van The Roots, met wie hij tourt, met wie hij onlangs een album met Elvis Costello maakte, en met wie hij de huisband is van de Amerikaanse tv-talkshow Late Night With Jimmy Fallon. Hij dj’t meer dan hij drumt en tweet zich suf met bijna 3 miljoen (!) volgers. Op 11 december werd hij door het Amerikaanse vooraanstaande tijdschrift Time uitegroepen tot 'Coolest person of 2013'. Onlangs bracht hij zijn boek Mo’ Meta Blues uit. In dit lijvige werk leidt hij ons langs zijn carrière via de muziek die hij meekreeg vanaf zijn eerste levensjaar. Muziekgeschiedenis en autobiografie ineen.

Spotify playlist
In het boek refereert Questlove aan alle muziek die hij van heel jongs af aan mee heeft gekregen. Aan elke plaat zit weer een verhaal. Luister naar onderstaande playlist terwijl je leest. Of luister er gewoon naar zonder het boek; het is een heerlijke bloemlezing uit de muziek van en door Questlove. 

De playlist die we speciaal maakten bij dit artikel begint met één track per album, om snel door de historie heen te kunnen wandelen. Daarna volgen hele albums.

Spotify-playlist Mo' Meta Blues
Music from the book by Ahmir "Questlove"Thompson 

 

Videoplaylist
Bekijk hier de videoplaylist met interviews naar aanleiding van zijn boek Mo' Meta Blues eneen tweede boek dat onlangs uitkwam, een koffietafelboek over de historie van het legendarische tv-programma Soul Train. Klik op >| om door te gaan naar de volgende video. Of bekijk de playlist op ons YouTube-kanaal.

 

Artikelen uit Slagwerkkrant 155, mei-juni 2003
Tien jaar geleden besteedden we ook ruim aandacht aan Questlove. Hij stond op de cover van Slagwerkkrant 155. Het interview en de transcripties uit die editie kan je downloaden door het pdf-icoon in de rechterklom aan te klikken. 

Discografie Questlove in Spotify-playlist 
Luister nar het werk van Questlove zelf. Met The Roots, met Erykah Badu, met Elvis Costello, het nieuwste album.