Richard Spaven interview op video

North Sea Jazz 2013 - videointerview en transcripties

Slagwerkkrant Plus 16-08-2013 13:09

Jaarlijks is North Sea Jazz dé plek om de allerbeste drummers en percussionisten te zien spelen en te spreken te krijgen. We deden interviews met Steve Gadd, Billy Martin, Pedrito Martinez, Justin Faulkner en Richard Spaven. De laatste speelde met Jose James. In Slagwerkkrant 177 sept-okt vind je het interview met Spaven, hier zie je fragmenten uit dat interview op video. En je vindt hier ook de link naar de transcripties die Mark Eeftens maakte van zijn spel op het nummer Trouble van Jose James, geniaal gespeeld door Spaven.

Funky hiphop/jazz-zanger José James geeft een uiterst soulvolle show op de zondagavond van North Sea Jazz 2013 . Richard Spaven, voornamelijk bekend door de samenwerking met Guru en vrijwel de meest geboekte drummer in het Londense clubcircuit als het om drum ’n’ bass gaat, spreekt. ‘Vanavond speelde Chris Dave (die met Spaven de drumkruk deelde op James’ laatste plaat, No Beginning No End; red.) en Jamire Williams op hetzelfde podium als ik. Dat kan intimiderend zijn. Je moet dan enorm focussen op wat je zelf hebt in te brengen, anders kun je last krijgen van nare technische interferentie. Uiteraard was er geen soundcheck en geen hihatclutch tot vijf minuten voor aanvang, maar dat hoort erbij.'

Kijk naar fragmenten uit het interview dat Dick de Waal voor Slagwerkkrant deed.  

video player

Transcripties 'Trouble'
Elders in Slagwerkkrant Plus op deze site vind je de transcriptie van het nummer Trouble dat Spaven met Jose James speelt. Klik hier.  

zoeken
zoeken