Video's Mark Schulman in Sandlane Sessions
Drummer van Pink aan het werk in de studio
Slagwerkkrant Plus 14-06-2013 09:06
Tijdens de afgelopen editie van Sandlane Sessions konden we opnieuw een internationale topdrummer aankondigen: Mark Schulman! Ondanks zijn drukke tourschema met zangeres Pink vond hij een plekje in zijn agenda om naar Nederland te komen. Met overrompelend enthousiasme deelde hij alle ervaring die hij in de studio en tijdens zijn tours heeft opgedaan. Bekijk hier de video's van deze Sandlane Session.

Sandlane Sessions is een terugkerend evenement georganiseerd door Remo, Sandlane Recording Facilities en Slagwerkkrant. Een unieke gelegenheid om inzicht te krijgen in het opnemen van drums in een professionele studio.

Schulman bleek perfect te passen in het concept. In het verleden gaf hij veel lessen en masterclasses over het inspelen en opnemen van drums in de studio. Ook heeft hij een relevante dvd uitgebracht: A Day In The Recording Studio. Hierop bespreekt hij alle stappen van het opnameproces en laat hij zien hoe hij een chart maakt van een nummer dat hij moet spelen of opnemen.

Video's van de Sandlane Session met Mark Schulman
Bekijk de video's van de Sandlane Session met Mark Schulman. Verderop in dit artikel vind je het geschreven verslag door Tim Vermulst. 
Aan het slot vind je links naar alle andere Sandlane Sessions die we de afgelopen twee jaar deden! 
 

video player

Alleen kicks
Met een ferme handdruk begroet Schulman alle deelnemers. Een flinke dosis humor en zelfspot zorgt meteen voor een ongedwongen sfeer. Schulman spoort het publiek aan om kritisch te luisteren naar zijn opgenomen tracks en eventuele kritiek met hem te delen. Ook zijn alle vragen welkom en gaat hij zeer uitgebreid in op verzoeken van de aanwezigen. Dit leidt tot een ontspannen en opvallend interactieve sessie.

Schulman heeft zelf een studio waar hij drumtracks inspeelt voor producers en bands. Tijdens de Sandlane Session laat hij op een systematische manier zien hoe hij zelf te werk gaat als hij een nieuwe opdracht binnenkrijgt. Hij maakt een partij voor zichzelf met alleen de kicks en de vorm van een song. Op deze manier heeft hij net genoeg informatie om een nummer goed te kunnen spelen, zonder dat hij constant bladmuziek hoeft te lezen. Deze manier werkt snel, efficiënt en zorgt ervoor dat hij zo muzikaal mogelijk kan spelen.

Discipline
Na een bijna twee uur durende opnamesessie van deze topdrummer was voor iedereen duidelijk hoe hard Schulman werkt. Constant evalueert hij zijn eigen spel en staat hij open voor de meningen van anderen. Schulman ziet eruit alsof hij voor elk uur achter de drums, twee uur in de sportschool traint. Waarschijnlijk ook om zijn conditie op pijl te houden voor de inspannende shows met wereldster Pink. Zijn enorme passie voor drummen zorgt voor een onuitputtelijke bron van discipline en uithoudingsvermogen. Tijdens deze inspirerende Sandlane Session uit dit zich zowel muzikaal als sociaal. (Tim Vermulst)

Video's van alle Sandlane Sessions van de afgelopen twee jaar 

Bekijk hier het videoverslag van de Sandlane Sessions met Hans Eijkenaar.

Bekijk hier het videoverslag van de Sandlane Sessions met Oscar Kraal.

Bekijk hier het videoverslag van Sandlane Sessions met Bram Hakkens.

Bekijk hier het videoverslag van Sandlane Sessions met Joost Kroon

Bekijk hier het videoverslag van Sandlane Sessions met Lucas van Merwijk en Pete Lockett

Bekijk hier het videoverslag van Sandlane Sessions met Stephen van Haestregt.

Bekijk hier het videoverslag van Sandlane Sessions met Jeff Hamilton.

  

drummer links