Slagwerkkrant Events sept-okt 2013
Drumtalent 2013, Drumland, Sandlane Sessions, Drummoires en Bioritme
Slagwerkkrant Plus 15-08-2013 14:08
De 12de DrumDrieDaagse is vorige week afgesloten, elk jaar weer een van de hoogtepunten van de Slagwerkkrant Events. En er komen er weer een hoop nieuwe aan. Kijk de komende pagina’s maar eens door! We presenteren: Finale Drumtalent 2013, Sandlane Sessions, Slagwerkkrant Podium bij Drumland, activiteiten op het Drumworld Festival en theatertours van Cesar Zuiderwijk en De Beenhouwerij.

Finale op 8 september

Drumtalent 2013

Op 8 september organiseert Adams Drumworld voor de 10de keer het Drumworld Festival. Tijdens die jubileumeditie houden wij ook de Finale van Drumtalent. Deze contest voor drummers tot en met 18 jaar wordt georganiseerd door Drumworld en Slagwerkkrant, met medewerking van Slagwerkwereld.com, Adams Muziekcentrale, Hit It, en Music Station. Mees Riechelman (17), Stan van Acker (16), Ruben van Houtte (18) en Robin Kamphuis (13) gaan daar strijden om de titel Drumtalent 2013.

In de weekends van 22 en 29 juni vonden de Halve Finales van Drumtalent 2013 plaats op vier locaties verspreid over de Benelux. Uit bijna 80 kandidaten die een Youtube-video instuurden waren 16 Halvefinalisten gekozen. Alle 16 werden gevraagd drie onderdelen voor te spelen aan de jury's: drie minuten groove, vijf minuten solo én hun interpretatie van Oakland Zone van Tower of Power. Vier supertalenten zijn door naar de Finale op 8 september in Ittervoort, tijdens het Drumworld Festival.


Halve Finale bij Adams Drumworld in Ittervoort, 22 juni

Winnaar Mees Riechelman

Mees Riechelman werd door de jury als winnaar uitgeroepen van de eerste Drumtalent 2013 Halve Finales. De jury had over alle finalisten veel positieve punten te melden, maar Mees sprong er net bovenuit. Met een goede techniek, zijn muzikale ideeën op de drums, de beheersing van het instrument en zijn rake grooves bleef hij de competitie net even voor. (uit het juryrapport van Klaas Jan Stol, John Janssen en Lucas van Merwijk)

 

Halve Finale bij Adams Drumworld in Diest, 23 juni

Winnaar Stan van Acker

Stan van Acker verraste ons meteen bij aanvang van zijn versie van Oakland Zone met een stevige, strakke groove. Hij wisselde die af met enkele leuk bedachte fills. Groovegewijs en technisch klopte het plaatje helemaal. Over het hoofdstuk ‘groove’ had hij goed nagedacht; ze waren strak en inventief. Hij bouwde zijn solo mooi op vanuit bekkenspielerei. De beleving was er helemaal bij Stan! (uit het juryrapport van Mark Eeftens, en Marc Bruyninckx)

 

Halve Finale bij Hit It in Roden, 29 juni

Winnaar Rob Kamphuis

Robin Kamphuis had een fijne groove met veel power en souplesse. Hij speelde met gevoel en zat lekker in de muziek. Echt een banddrummer, en met zijn 13 jaar met recht een talent te noemen! Hij heeft trouwens nog geen band, maar iedere jonge rockband zou zeker blij met hem zijn.

(uit het juryrapport van Han Nijenhuis, Gerard Boersma en Lucas van Merwijk)

 

Halve Finale bij Music Station / Musicon in Den Haag, 30 juni

Winnaar Ruben van Houtte

Tijdens een halve finale waar het niveau ontzettend hoog lag wist Ruben van Houtte het meest te overtuigen met keurig clean spel, stevige grooves en een heerlijke backbeat. Tijdens zijn drie minuten grooves maakte hij indruk met een fantastische uitvoering van de halftime shuffle uit Led Zeppelin's Fool in The Rain, en tijdens zijn solo bouwde hij een mooi groovend verhaal op.

(uit het juryrapport van Dennis Boxem, Tim Koning en Cesar Zuiderwijk)

 

De Finale, 8 september

En dan is er dus op zondag 8 september de Finale, die we alweer voor de tweede keer houden tijdens het Drumworld Festival in Ittervoort. Opnieuw kiest een jury de winnaar. Die drummer mag zich Drumtalent 2013 noemen en gaat naar huis met een Adams 8000 drumset inclusief hardware en een levenslang abonnement op Slagwerkkrant. Er wordt ook een Publiekprijs uitgeloofd. Bij de Finale bestaat de jury natuurlijk weer uit gerenommeerde drummers en vertegenwoordigers van de organisatie. Criteria waar de jury op oordeelt: techniek, groove, performance, originaliteit en entertainmentwaarde.

Drumtalent 2013 wordt georganiseerd door Slagwerkkrant en Adams Drumworld m.m.v. Slagwerkwereld.com, Hit It, Adams Drumworld Diest, en Music Station.

Zie ook het artikel elders op deze site. 

 

Uitreiking Slagwerkkrant Poll Awards
Op 8 september tijdens Drumworld Festival

De Slagwerkkrant Poll Awards worden weer uitgereikt. De uitslagen van de poll vind je vanaf pagina 50 van deze editie. Tijdens het Drumworld Festival 2013 in Ittervoort reiken we aan alle aanwezige winnaars hun award uit!

maandagavond 23 september

Zie ook het artikel elders op deze site.

 

Schrijf je in!

John Engels & Barnicle Bill in Sandlane Sessions

We gaan in september alweer het derde seizoen in van de succesvolle Sandlane Sessions! Remo, Slagwerkkrant en Sandlane Recording Facilities halen een topdrummer naar de studio. Deze speelt partijen in, legt uit hoe hij dat aanpakt, en hoe de sessie is voorbereid (instrumentkeuze, stemming, microfoonopstellingen), en gaat vervolgens de regiekamer in om daar te laten zien hoe je de mix kunt benaderen.
Voor september hebben we John Engels en zijn trio Barnicle Bill gevraagd, voor november staat Ton Dijkman op de rol, en voor januari heeft Mario Goossens toegezegd. Exacte data voor de laatste twee volgen, maar nu kun je je al inschrijven voor de Sandlane Session met John Engels & Barnicle Bill.

Wil je deze avond als een van de twintig gelukkigen de Sandlane Session met John Engels meemaken, schrijf je dan zo snel mogelijk in op sandlanesessions@slagwerkkrant.nl.

Vermeld in de mail: naam • adres • e-mailadres • telefoonnummer(s)

Maandag 23 september, 20.00 uur: John Engels & Barnicle Bill

Sandlane Sessions is een project van Slagwerkkrant, Remo en Sandlane.

Sandlane Recording Facilities

Looiersveld 35, 5121 KC Rijen

(goed te bereiken per auto en trein; station Gilze-Rijen)

Zie ook het artikel elders op deze site.

 

Slagwerkkrant Podium bij Terpstra Muziek Drumland

Clinic Michael Schack & Femke Krone
Sinds kort is er bij Terpstra Muziek Drumland in Lijnden, onder de rook van Amsterdam, een ‘Slagwerkkrant Podium’. Onder die vlag presenteren Drumland en Slagwerkkrant regelmatig clinics in deze zaal op de eerste etage van de winkel. De eerste vindt plaats op 12 september en betreft een duo-clinic van Michael Schack & Femke Krone. Inschrijving hiervoor kan vanaf nu via www.terpstra-muziek.nl. Klik op de Roland-actiebanner. Deze clinic is onderdeel van een actie waarbij je een Roland TD-15 kunt winnen.

September: 12, Terpstra Muziek Drumland, Lijnden

Zie ook het artikel elders op deze site.

 

Cesar Zuiderwijk speelt Drummoires
Nieuwe theatervoorstelling!

Het wordt alweer de vierde lange theatertournee van Cesar Zuiderwijk. Wederom een onemanshow, dit keer met de titel Drummoires. De geheimen van de meester, voor het eerst onthuld. Vijftig jaar rockdrummen, waarvan meer dan veertig jaar bij de Golden Earring. Het hele seizoen, vanaf 28 september.
Tijdens Drummoires gaat Zuiderwijk een schatkist aan nooit eerder vertelde verhalen opentrekken over tournees met wereldbands als The Who, Rush, Santana, Aerosmith, ontmoetingen met wereldberoemde drummers en ga zo maar door. Iedereen die al eerder een solovoorstelling van hem heeft bijgewoond, weet dat Cesar uiterst sappig kan vertellen. Afgewisseld met drumsolo’s zal hij de ritmes uitleggen waar hij beroemd mee is geworden, zoals die van Radar Love, Twilight Zone en When The Lady Smiles. Aan de hand van attributen die hij in de loop van de tijd gebruikt heeft, neemt hij je mee op een avontuurlijke reis door de tijd. En niks geen kleine show; Cesar rukt uit met groot materieel!

Als je bij een band gaat kijken, blijf je soms achter met vragen. Nu worden ze beantwoord! Dus vraag, vraag, vraag...

Drummoires houdt het midden tussen masterclass en theatervoorstelling. Een interactief programma voor alle leeftijden en iedereen. Naast de voorstelling Drummoires is er voor elke bezoeker de mogelijkheid om een door Cesar gegeven workshop bij te wonen. Deze vindt plaats voorafgaand aan de voorstelling.
Kaarten zijn bij de theaters (ook online) al verkrijgbaar.


Speellijst

september: 28, De Beun, Heiloo

oktober: 2, Parktheater, Eindhoven; 4, Boerderij, Zoetermeer; 11, Odeon De Spiegel Theaters, Zwolle; 12, BREStheater, Brielle; 15, Theater Peeriscoop, Gorinchem; 18, Agora theater, Druten

november: 15, Stadsgehoorzaal, Vlaardingen; 16, De Meulvliet, Tholen; 22, Chassé , Breda; 28, Cultura, Ede

januari: 10, Schouwburg, Amstelveen; 11, Zaantheater, Zaandam; 28, De Goudse Schouwburg, Gouda; 31, De Lawei, Drachten

februari: 1, Theater De Maagd, Bergen op Zoom; 7, Stadsschouwburg, Sittard; 8, Paard van Troje, Den Haag; 11, Agora Theater, Lelystad; 15, De Speeldoos, Baarn

maart: 21, De Melkweg - Rabozaal, Amsterdam; 22, Het Arsenaaltheater, Vlissingen; 29, De Oosterpoort, Groningen

mei: 8, Flora Theater, Boskoop; 16, Cool kunst en cultuur, Heerhugowaard; 17, Deventer Schouwburg

Vrijwel alle voorstellingen worden voorafgegaan door een workshop om 18.00 uur.

Drummoires wordt mede mogelijk gemaakt door Pearl, Zildjian, Roland, Fissler, Slagwerkkrant en Mojo Theater.

Zie ook het artikel elders op deze site.

 

Bioritme

Nieuwe theatershow van De Beenhouwerij

Na succesvolle shows als Koel Bewaren, Slagen en Verwonderingen en Tok Tok sloot De Beenhouwerij vorig seizoen hun eerste vijftien jaar af met de Best-of-tour: Binnen Zonder Kloppen, met support van Slagwerkkrant.
In 2014 zal De Beenhouwerij een geheel nieuwe productie lanceren. Het duo belooft dat die show écht nieuw en anders zal zijn, hoewel ze natuurlijk benadrukken dat gekende Beenhouwerij-ingrediënten als ritme en humor met ‘uitgekiende theatraliteit’ de boventoon zullen blijven voeren.

De Beenhouwers, Gerrit De Cock en Reinert D’haene, beschikken over een strakke innerlijke ritmische klok die overal ritme uit weet te halen. De nieuwe voorstelling Bioritme wordt een visueel onderbouwde soundtrack, waarbij strakke ritmes in diverse scènes en decors de revue zullen passeren. Laat je onderdompelen in dit ritmisch muziekspektakel dat niet alleen je lichaam, maar ook je geest en emoties zal beïnvloeden! Je persoonlijk bioritme zal er alleen wel bij varen. Genot gegarandeerd!

In november en december doet De Beenhouwerij een aantal try-outs (Kraainem 29-11; Aalbeke 30-11; Puurs 19-12; en Hendrik Ido Ambacht 21-12. De officiële première in België vindt plaats in Dilbeek op 9 januari 2014, de officiële première in Nederland is op 15 januari in De Meerse in Hoofddorp. Daarna gaat het loos:

januari: 9, CC Westrand, Dilbeek; 10, CC Guldenberg, Wevelgem;15, De Meerse, Hoofddorp; 16, Arjaantheater, Geraardsbergen; 17, GC Spikkerelle, Avelgem; 24, CC Deurne; 25, De Bussel, Oosterhout; 28 & 29, CC ’t Vondel, Halle; 30, CC De Kruisboog, Tienen; 31, CC Den Blank, Overijse
De tournee door België en Nederland wordt vervolgd van februari tot en met mei, zie de data in Slagwerkkrant Plus op Slagwerkwereld.com en op www.debeenhouwerij.be.

De tournee wordt mede mogelijk gemaakt door Slagwerkkrant en wordt door ons van harte aanbevolen.

Zie ook het artikel elders op deze site.

 

De 12de DrumDrieDaagse

Verslag op de site
Toen deze Slagwerkkrant naar de drukker ging begonnen we direct met de 12de DrumDrieDaagse. Daarom kon het verslag niet meer mee met deze Slagwerkkrant, maar vind je wel onze ervaringen in geuren en kleuren op de site in Slagwerkkrant Plus.

Lees het volledige verslag hier.

drummer links