Op Je Oren online
Audio bij de rubriek in Slagwerkkrant 175
Slagwerkkrant Plus 01-04-2013 22:09
In de rubriek ‘Op Je Oren’ van Slagwerkkrant 175 (mei-juni 2013) draaiden we ‘Hard Rock Cachet’ van Sonny Emory. Dit vijfde soloalbum van de drummer van Earth Wind & Fire (en een heleboel anderen) is een stevige combinatie van funk, rock, hiphop en r&b.

Zelf zegt Emory: ‘Ik zie mijn stijl het liefst als een samenraapsel van het vuur van Tony Williams, de feel van Steve Gadd, het geweld van Dennis Chambers, de subtiliteit van Max Roach en de persoonlijkheid van mijn favoriete komiek.’ Hieronder kort de reacties van onze vier geblinddoekte luisteraars. In het magazine vind je de complete commentaren. Luister naar de tracks die je onderaan vindt bij Gevonden Releases.

Dick de Waal
Soort combo van Mother’s Finest, Funkadelic en 24-7 Spyz. Heel prettige grooves, heavy riffs, en waanzinnige zangeressen in de eerste track. Cool dat er zo enorm veel aandacht aan de productie van het drumgeluid is besteed. Donder en bliksem in een prachtig stereobeeld.

Dennis Boxem
De drummer speelt vooral heel gedienstig in de pocket, zelfs op plekken waar veel drummers meer noten hadden gespeeld. Dat hij het wel kan, bewijst hij in sommige outro’s, waar het even losgaat met een spaarzame fill. Een van de vele Amerikaanse pocketdrummers uit de gospel- en r&b-hoek?

Mark Eeftens
File under funk, zou ik zeggen! De plaat klinkt als de nieuwe cd van Mother’s Finest anno 2013. De drummer staat zijn mannetje en heet Vinnie Colaiuta of is door hem beïnvloed. Of zijn het er meer? Want het drumgeluid verschilt per nummer. Aaron Spears zou natuurlijk ook tot al dit vette groove en fillgeweld in staat zijn.

Bouke Bijlsma
Het begint met ontiegelijk ouderwetse funkrock met een hoog Mother’s Finest-gehalte. Al zijn de drums daarvoor wel een beetje rechttoe rechtaan. De bas- en gitaarlicks zijn vuig, de female vocals knallen. Lekker! Het tweede nummer is hipper, met rap en al. Hier is zo’n zware, rechte groove meer op zijn plaats. Lekker felle snare.

drummer links