Lucas van Merwijk en Pete Lockett in Sandlane Sessions
Videoverslag van deze unieke sessie
Slagwerkkrant Plus 14-12-2012 16:12
Op 12 november 2012 vond de vijfde ronde plaats van de Sandlane Sessions in de Sandlane Recording Facilities in Rijen. Na Oscar Kraal, Hans Eijkenaar, Bram Hakkens en Joost Kroon was het de beurt aan Lucas van Merwijk (Cubop City Big Band, Nueva Manteca, Drums United, Music Machine) en Pete Lockett om de deelnemers aan de clinic alle ins en outs uit de doeken te doen over zijn studio-ervaringen.

De vijfde aflevering van Sandlane Sessions leverde een verrassing op toen percussionist Pete Lockett zich aan de zijde van Lucas van Merwijk schaarde. Beide heren stortten zich op een speciaal voor deze sessie gemaakte track, waarbij de vocals zelfs via internet uit India werden gehaald.
Mathias Holzner, ook lid van Van Merwijks Drums United, nam een groot deel van de pre-productie voor zijn rekening.

Lucas van Merwijk legde eerst de basisgroove neer in een two-taker:.."Hij moet even opnieuw, ik speelde meteen een foutje." Na een perfecte opname en drumsolo -over negen- speelde Pete Lockett achter de drums een shaker-partij in, en vervolgde daarna in de vocal booth met zijn kanjirasolo en veel andere percussielagen die in de track te horen zijn. Lucas van Merwijk speelde on the spot nog een aantal exacte overdubs van drumfills om deze in het nummer aan te sterken.

Ook deze Sandlane Sessions was gevuld met een avond aan muzikale en visuele ervaringen. Met doorgewinterde muzikanten als Van Merwijk en Lockett lijkt het net alsof een opnameprocess vloeiend kan verlopen.

video player

Ook van de vier voorgaande Sandlane Sessions vind je op Slagwerkwereld.com videoverslagen:

  • Bekijk hier het videoverslag van de Sandlane Sessions met Hans Eijkenaar.
  • Bekijk hier het videoverslag van de Sandlane Sessions met Oscar Kraal.
  • Bekijk hier het videoverslag van Sandlane Sessions met Bram Hakkens.
  • Bekijk hier het videoverslag van Sandlane Sessions met Joost Kroon.

    https://www.sandlane.nl/

     

  • drummer links