Tromp Percussion Eindhoven 1 t/m 11 november 2012
A Bigger Bang, Aan de Slag en meer
Slagwerkkrant Plus 18-10-2012 21:11
Elke twee jaar is er het uitgebreide festival Tromp Percussion in Eindhoven. Slagwerkkrant programmeert twee dagen binnen het festival: 4 november het workshopfestival Aan de Slag - in maar liefst zalen van Muziekgebouw Eindhoven - en 9 november het slagwerkfestival A Bigger Bang, met Les Tambours du Bronx. The World Drummers Ensemble, Slagwerk Den Haag en Mohammad Reza Mortazavi. Lees in dit artikel de globale programmering, en link door naar artikelen over de diverse slagwerkers en slagwerkgroepen op het het festival.

In een paar verschillende artikelen op Slagwerkwereld.com zullen we de highlights van dit grootse slagwerkfestival, dat 1 t/m 11 november in Eindhoven plaatsvindt, belichten. 

* Slagwerkfestival A Bigger Bang, vrijdag 9 november, 20.15 uur  
20.15 Mohammad Reza Mortazavi
20.45 The World Drummers Ensemble
Selvaganesh, Horacio ‘El Negro’ Hernandez, Sola Akingbola, Marcos Suzano
21.30 Slagwerk Den Haag
22.00 Les Tambours du Bronx
Klik op de artiest/bandnamen voor veel meer informatie over de artiesten, inclusief Youtube- en Spotify-playlists

Slagwerkfestival A Bigger Bang presenteert het neusje van de zalm van de wereldpercussie. Les Tambours Du Bronx komen vijftien drummers sterk naar Eindhoven om hun nieuwe show te laten zien (klik hier voor meer info). Natuurlijk formeren we weer een World Drummers Ensemble, met vier topdrummers- en percussionisten: Selvaganesh, Horacio ‘El Negro’ Hernandez, Sola Akingbola, Marcos Suzano. 
En we presenteren de onnavolgbare zarbspeler Mohammad Reza Mortazavi, die als soloslagwerker klinkt als een percussiegroep. 
Slagwerk Den Haag zal de fascinerende compositie Timber van Michael Gordon uitvoeren. Het wordt een superavond!

KAARTEN KAN JE HIER ONLINE BESTELLEN
Klik hier om direct online je tickets te bestellen.  
A Bigger Bang is inmiddels uitverkocht!


Bekijk hier een Youtube-playlist met de festivalartiesten.

A Bigger Bang is geprogrammeerd door Slagwerkkrant.
 

* Workshopfestival Aan de Slag, zondag 4 november, 12.00 uur 
Een zondag lang clinics, workshops en miniconcerten

Met Pete Lockett, Inside Drums United, Ton Dijkman, e.v.a.
Het gratis toegankelijke workshopfestival Aan de Slag! vindt plaats op zondag 4 november tussen 12.00 en 18.00 uur, op diverse locaties binnen Muziekgebouw Eindhoven. In een prachtige serie workshops, clinics en miniconcerten worden een aantal grote namen uit de (inter)nationale wereld van drums en percussie gepresenteerd, zoals:

• Expert Indiase percussie Pete Lockett 
• De door lezers van Slagwerkkrant tot beste drummer van het jaar gekozen Hans Eijkenaar (Anouk, Kayak, e.v.a.)
• Topmetaldrummer Stef Broks (Textures)
• Marimbaspeelster Tatiana Koleva
• Borsato-drummer Ton Dijkman
• Tapdans- en drumduo Marije Nie & Nando Russo
• Marimbaspel en percussieloops van Leticia
• Sensationele percussieformatie van Roël Calister, Kuenta i Tambu(KiT)
• Gelaagd Spelen door Richard Heijerman & Richard Moelker 
• Met Inside Drums United geven Lucas van Merwijk en consorten een kijkje in de keuken van hun internationale percussiegroep

Bekijk hier een Youtube-playlist met de festivalartiesten.

Aan de Slag! is geprogrammeerd door Slagwerkkrant.
De toegang is gratis.

Meer lezen over Aan de Slag? Klik op de link hieronder.
Lees hier veel meer over workshopfestival Aan de Slag.

Bekijk hier een Youtube-playlist met de festivalartiesten.

Nog veel meer activiteiten tijdens Tromp Percussion
Tromp Percussion is het grootse tweejaarlijkse slagwerkfestival in Muziekgebouw Eindhoven. Het festival kent heel veel losse concerten, maar de basis van dit evenement wordt gevormd door het prestigieuze slagwerkconcours. Op 1 juli wordt het internationale deelnemersveld bekendgemaakt. Gedurende de hele Trompweek vanaf 2 november worden zij door de jury gevolgd. De jury bestaat uit ook al een internationaal gezelschap slagwerkers en slagwerkexperts: Pedro Estevan, Jean Geoffroy, Pete Lockett, Zoltan Ràcz, Arnold Marinissen, Momoko Kamiya en Nancy Zeltsman.

• Alexej Gerassimez, Yi-Ping Yang, Vitaly Pisarenko & Anzhelika Fuks
Openingsconcert door voormalige concourswinnaars
november: 1, Kleine Zaal, Muziekgebouw Eindhoven, 12.30 uur

• Tromp Beats All
Slagwerkspektakel met Circle Percussion, sambabands in de stad, het Groot Schoolpleinorkest en drumrobots, en nog veel meer. In het kader van het educatieve programma van Tromp.
november: 3, Markt, Eindhoven, 13.00 uur, Muziekgebouw Eindhoven, 13.15 uur, Markt 15.00 uur

• Efterklang & Sinfonia Rotterdam  
The Piramida Concert is een orkestrale uitvoering van het nieuwe album van Efterklang, Piramida, met orkestarrangementen van Daniel Bjarnason (Sigur Rós, Múm), Missy Mazzoli (Kronos Kwartet) en Karsten Fundal (Under Byen). In de band o.a. drummer Budgie (Siouxsie & The Banshees).
november: 7, Catharinakerk, Eindhoven

• Jacob van Eijk
Op 13-jarige leeftijd is hij al een begenadigd marimbaspeler. Jacob van Eijk won er het Prinses Christina Concours Zuid 2012 mee. Verder: composities voor slagwerkensemble door studenten van het Fontys Conservatorium.
november: 8, Kleine Zaal, Muziekgebouw Eindhoven, 12.30 uur

• A Bigger Bang
Slagwerkfestival met vier programmaonderdelen: Mohammad Reza Mortazavi • The World Drummers Ensemble • Slagwerk Den Haag • Les Tambours Du Bronx. Zie onze Special A Bigger Bang vanaf pagina 42.
november: 9, Grote Zaal, Muziekgebouw Eindhoven

 Compositiewedstrijd 
Studenten van verschillende conservatoria schrijven nieuw werk voor percussie.
november: 10, Kleine Zaal, Muziekgebouw Eindhoven (13.00 uur)

• Juryleden in concert
De juryleden van Tromp Percussion komen achter de jurytafel vandaan en betreden gezamenlijk het podium met een uniek slagwerkprogramma. Met Pete Lockett, Arnold Marinissen, Pedro Estevan, Jean Geoffroy, Zoltan Ràcz, Momoko Kamiya en Nancy Zeltsman.
november: 10, Kleine Zaal, Muziekgebouw Eindhoven, 16.00 uur

• Fresku & The Singing Building
Ooit een gebouw zien zingen? Tromp Percussion presenteert The Singing Building, een uniek samenwerkingsproject met lichtfestival Glow. Rapper Fresku maakt speciaal voor deze gelegenheid een nieuwe rap en laat zich begeleiden door een human beatboxer.
november: 10, Vestdijk, Eindhoven, 18.00 uur

 Finale Tromp Percussion Eindhoven
Win kaarten! We verloten er 15x2
De zinderende afsluiting van een week Tromp Percussion: de Finale van het Tromp Concours. Maar liefst dertig deelnemers uit vijftien landen zijn geselecteerd om mee te doen aan het concours. Na Ronde 1 (2&3 november) en Ronde 2 (5 november) vinden op woensdag 7 en donderdag 8 november de Halve Finales plaats. Speciaal hiervoor heeft componist Joey Roukens een werk voor pauken geschreven. Op zondagmiddag 11 november is dan de grote Finale. De finalisten voeren een werk naar eigen keuze uit en spelen samen met percussionist Colin Currie en kamerorkest Britten Sinfonia (dirigent Bas Wiegers) het speciaal voor Tromp geschreven Double Standard door Nico Muhly.

Slagwerkkrantlezers maken kans op gratis toegangskaarten voor de Finale. We verloten er 15x2. Stuur een mail aan info@slagwerkkrant.nl met daarin je naam- en adresgegevens, plus telefoonnummer. Uiterlijk 29 oktober krijg je bericht of  je twee kaarten hebt gewonnen.

november: 11, Grote Zaal, Muziekgebouw Eindhoven, 14.00 uur

Tromp Percussion
1 t/m 11 november
Muziekgebouw Eindhoven

Tickets voor de concerten zijn inmiddels verkrijgbaar viawww.tromppercussion.nl