Aan de Slag workshopfestival tijdens Tromp Percussion
Met o.a. Pete Lockett, Ton Dijkman, Hans Eijkenaar, Stef Broks, Drums United, en KiT
Slagwerkkrant Plus 30-09-2012 21:11
Elke twee jaar is er het uitgebreide festival Tromp Percussion in Eindhoven. Slagwerkkrant programmeert twee dagen binnen het festival: zondag 4 november workshopfestival Aan de Slag en vrijdag 9 november slagwerkfestival A Bigger Bang. Op 4 november staan 4 zalen van Muziekgebouw Eindhoven in het teken van slagwerk. Met Ton Dijkman, Hans Eijkenaar, Stef Broks,Pete Lockett,Drums United, Kuenta i Tambu, Leticia,Marije Nie,Tatiana Koleva en Youth Percussion Pool, en Richard Moelker en Richard Heijerman.
Gratis toegankelijk ook nog eens!

Drie clinics van topdrummers, drie enerverende percussie-events, een Slagwerkkrant-cursus live, en drie bijzondere performances: dat is workshopfestival Aan de Slag, zondag 4 november overdag. In vier zalen van Muziekgebouw Eindhoven. 

Download het Blokkenschema
Klik op het pdf-ikoon in de rechterzijkolom om het blokkenschema te downloaden. 

Van minuut to minuut: 
13.00 Zaal open 
13.15 Leticia Bal
13.30 Hans Eijkenaar
14.00 Richard Heijerman & Richard Moelker 
14.15 Pete Lockett
14.45 Tatiana Koleva & Yoth Percussion Pool
15.00 Ton Dijkman
15.30 Inside Drums United
16.00 Marije Nie & Erik Kooger
16.15 Stef Broks
16.30 Leticia Bal
16.45 Kuenta i Tambu 

Drie drumclinics van drie kwartier van drie topdrummers 
Ton Dijkman is al jaren de vaste kracht van Marco Borsato. Groove zal ongetwijfeld ter sprake komen in zijn clinic. Hans Eijkenaar is onlangs door lezers van Slagwerkkrant gekozen tot beste drummer van het afgelopen jaar. Hij was te zien bij Kayak en de Gelredome-concerten van Anouk. En hij lanceerde zijn Drumclinic HD app voor iPad. Stef Broks van Textures werd wederom gekozen tot beste metaldrummer en staat bekend om zijn coole clinics. Mis ’m niet!

De Kleine Zaal staat de hele dag in het teken van percussie
Pete Lockett is de Britse percussiewizard die ongeveer alle percussiestijlen ter wereld beheerst, de Indiase voorop. Een soloperformance. Daarna presenteert Drums United The Making Of, ofwel hoe je een programma componeert, produceert en repeteert met zeven slagwerkers die zich bewegen in sterk van elkaar afwijkende stijlen en culturen. Met Lucas van Merwijk, Marco Toro, Gianna Tam, Alper Kekeç, Pape Thiam, Mathias Holzner ‘Dj Collin Spectre’, Moussé Pathé Mbaye en Niti Ranjan Biswas. Spectaculaire afsluiter van de dag is Kuenta i Tambu, de percussiegroep die ritmes uit Curaçao koppelt aan hippe dancegrooves. Noem het global bass, of tambutronics. Dat alles onder leiding van de onweerstaanbare Roël Calister!

Drie slagwerksters komen met bijzondere performances 
Leticia is de marimbaspeelster die met behulp van haar Loop Station latingebaseerde arrangementen speelt, zingt, percussie speelt, en zo een intrigerende onewomanperformance brengt. Marije Nie belicht weer een heel andere kant van percussie: tapdance. Ze speelt een duo met drummer Erik KoogerTatiana Koleva, vermaard marimbaspeelster, brengt haar Youth Percussion Pool mee en geeft een enerverend slagwerkconcert.

Tot slot: Gelaagd Spelen
Als je het afgelopen jaar de Slagwerkkrant-cursus Gelaagd Spelen hebt gevolgd, van de hand van Richard Moelker en Richard Heijerman, is er tijdens Aan de Slag gelegenheid de twee drummers alles te vragen en te zien voordoen.

En er is natuurlijk een informatiemarkt, waar je ook een stand van Slagwerkkrant zult tegenkomen.

Aan de Slag! is door Slagwerkkrant geprogrammeerd.

Workshopfestival Aan de Slag
Zondag 4 november 13.00-17.30 uur
Muziekgebouw Eindhoven

Gratis toegang! 

Alle overige informatie over Tromp Percussion
Wil je meer lezen over de andere activiteiten tijdens Tromp Percussion, waaronder slagwerkfestival A Bigger Bang, klik dan hier