Agenda Highlights sept-okt 2013
Meer informatie bij de Agenda in Slagwerkkrant 177
Slagwerkkrant Plus 15-08-2013 14:08
In Slagwerkkrant vind je iedere twee maanden een uitgebreide agenda met evenementen die voor drummers en percussionisten interssant zijn om bij te wonen. Op Slagwerkwereld.com vind je regelmatig uitgebreidere toelichtingen en aanvullingen op de agenda-items uit het blad. Op deze Slagwerkkrant Plus pagina vind je verwijzingen naar die artikelen. Ofwel, wat is er te doen de komende tijd?
Jaime Rodríguez cd-presentatie

Het album La Loma De La Cruz werd al lovend besproken in Slagwerkkrant 175: ‘Alles is áf aan deze plaat van de al jaren in Nederland wonende percussionist Jaime Rodríguez. Elke song zit boordevol percussie, maar de mix is zo goed gebalanceerd dat het eigenlijk niet eens opvalt. De drums van Mark de Jong zijn al even strak en effectief. Het groovet als een gek.’ Het album wordt gepresenteerd met Rodríguez’ nieuwe vaste band.

september: 13, Bimhuis, Amsterdam

Zie ook het artikel elders op deze site.

 

 

Bax Groove Day II
met oa Lucas van Merwijk, Cesar Zuiderwijk (Golden Earring) en Norman Bonink (Bløf)

Bij Bax-shop.nl denken we met plezier terug aan de eerste Bax Groove Day, in maart van dit jaar. Reden genoeg om op zondag 29 september een tweede editie van deze dag voor en door drummers te organiseren met wederom een spectaculair programma! De dag begint om 12.00 uur en zal tot ongeveer 17.00 uur duren. Schrijf u nu gratis in!

september: 29, Bax-Shop, Goes

Klik hier voor meer informatie 

 

 

Drumbassadors

Als je ze een tijdje niet hebt gezien, zou je zomaar vergeten hoe goed René Creemers en Wim de Vries zijn. Gruwelijk goed! Wat deze mannen laten zien, is van wereldklasse. De pure kwaliteit van het spel van dit drumduo, en de totale Hollands-nuchtere presentatie zonder enige opsmuk maakt elke performance weer tot een genot.

september: 29, Stockenhof Muziek, Beek-Ubbergen
oktober: 4, Rotterdam DrumdepartmentJoe Bonamassa

‘Het is een groot feest’, grijnst Tal Bergman over zijn gig met bluesgitarist Joe Bonamassa. Maar fysiek blijft Bonamassa wel een zware klus. ‘Ik vraag me altijd weer af hoe ik me er doorheen zal slaan. Die tweeënhalf uur non-stop Bonham-, Moon- en Animal-grooves gaan me niet in m’n kouwe kleren zitten.’ Kijken of hij het redt tot Groningen!

oktober: 6, Martiniplaza, Groningen


 

Kenny Garrett Quintet

The Kenny Garrett Quintet vormt het slotconcert en tegelijkertijd de hoofdact van Festival Jazz International 2013. De virtuoze Detroit-drummer Ronald Bruner en percussionist Rudy Bird behoren tot zijn begeleiders. .


 

Cindy Blackman-Santana Group

Ze heeft veel met Tony Williams. Vorig jaar op North Sea Jazz bracht ze al een ode aan hem met de all-starband Spectrum Road, begin november komt ze naar Amsterdam met haar eigen bandvoor opnieuw een hommage aan de veel te vroeg gestorven Williams. Jazzfusion wordt het dus, waarbij ze haar rockervaring bij Lenny Kravitz en haar jazzroots in haar enerverende stijl samenbrengt.

november: 2, North Sea Jazz Club, Amsterdam

 

 

Dafnis Prieto Proverb Trio

Dit trio maakte een onuitwisbare indruk op North Sea Jazz en Music Meeting. We schreven: ‘Dafnis Prieto was een revelatie. Rechtop, weinig bewegend, heel druk spelend, maar altijd functioneel in de kleine triobezetting van zijn Proverb Trio, met spoken word van Kokayi en toetsen door Jason Lindner. Alle vrijheid dus voor Prieto, wandelend door alle genres, van rock en jazz via hiphop naar latin.’

november: 5, LantarenVenster, Rotterdam; 6, Bimhuis, Amsterdam

 

 

Drums in Jazzkerk Aartswoud

Drummer Joost Patocka in een andere rol. Hij programmeert de Jazzkerk in Aartswoud. Vanzelfsprekend met drumgerichte programma’s. In september New Cool Collective met Joost Kroon. 

september:
 21, Jazzkerk, Aartswoud

 

 

The Dillinger Escape Plan

TDEP is een der grondleggers der mathmetal, een intelligente combinatie van grindcore, hardcore punk, jazz en metal, wat zorgt voor een gewelddadige muur aan gestructureerde chaos. Voor liefhebbers van het hardere werk een absolute aanrader om live te ervaren. Het nieuwe albumOne Of Us Is The Killer verscheen in april, onder lovende kritieken. Drummer Billy Rymer en gitarist Ben Weinman deelden enige tijd een huis om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken. De ritmes voor One Of Us The Killer bedacht het tweetal echter los van elkaar. Het zijn zinderende tracks vol drumhoogtepunten. Slagwerkkrant schreef: ‘Rymer is duidelijk gegroeid in zijn rol en liet zich inspireren door de grooves van Questlove (The Roots) en de 'beat displacements' van The Mars Volta-drummers.’

oktober: 26, Melkweg, Amsterdam; 30, Trix Antwerpen

 

 

Remember Shakti

Dit is de ultieme percussiemuziek, ook al vervult de gitaar van John McLaughlin een heel belangrijke rol. Shakti komt weer naar de Benelux metSelvaganesh op kanjira en Zakir Hussain op tabla. Sensationeel per definitie!

november: 7, Bozar, Brussel