The World Drummers Ensemble op A Bigger Bang
Met Horacio Hernandez, Selvaganesh, Marcos Suzano, Sola Akingbola, Les Tambours du Bronx, Slagwerk Den Haag en Mohammad Reza Mortazavi
Slagwerkkrant Plus 18-10-2012 21:11
Vrijdagavond 9 november organiseert Slagwerkkrant tijdens Tromp Percussion het slagwerkfestival A Bigger Bang. We presenteren het neusje van de zalm van de wereldpercussie. In vier programmapunten op één avond komen de percussietradities uit Cuba, Iran, Engeland, Frankrijk, India, Nigeria, en Brazilië voorbij. Eén groot slagwerkfeest! Met onder anderen Horacio 'El Negro' Hernandez (foto).

Het programma voor deze avond A Bigger Bang ziet er als volgt uit. 

20.15 Mohammad Reza Mortazavi

20.45 The World Drummers Ensemble
Selvaganesh 
Horacio ‘El Negro’ Hernandez 
Sola Akingbola 
Marcos Suzano

21.30 Slagwerk Den Haag

22.00 Les Tambours du Bronx

KAARTEN KAN JE VANAF NU ONLINE BESTELLEN
Klik hier om direct online je tickets te bestellen.  
A Bigger Bang is inmiddels uitverkocht. 

The World Drummers Ensemble
Al sinds 1994 is er eens in de twee jaar een nieuw World Drummers Ensemble. De allerbeste slagwerkers ter wereld hebben eraan meegedaan en voor de 2012-editie hebben we opnieuw een geweldige line-up kunnen samenstellen met de Indiase kanjiraspeler Selvaganesh, de Cubaanse drummer Horacio ‘El Negro’ Hernandez, de Nigeriaanse percussionist van Jamiroquai Sola Akingbola, en de onnavolgbaro Braziliaanse pandeiro-speler Marcos Suzano.

* Selvaganesh, kanjira, India
In John McLaughlin’s Shakti speelde hij zich in de kijker met zijn kanjira. Uit die kleine Indiase traditionele trommel uit Madras haalt hij zowel diepe als hoge, heldere klanken. Zijn virtuositeit grenst aan het ongelofelijke.

Bekijk hier de video waar hij soleert met Shakti.

* Horacio ‘El Negro’ Hernandez, drums, Cuba
Tien jaar geleden speelde hij ook al in een World Drummers Ensemble. Zijn energie, souplesse en onweerstaanbare Afro-Cubaanse grooves ilden we heel graag in dit ensemble terug zien. Hij is bekend van zijn spel bij Michel Camilo, Buika en Eddie Palmieri. 

Bekijk hier de video van het legendarische optreden met Michel Camilo tijdens North Sea Jazz.

* Sola Akingbola, percussie, zang, Nigeria
Zijn soloalum Routes to Routes laat zijn Yoruba percussieachtergrond uit Nigeria horen. Als zanger is hij actief in Engeland. En als allround percussionist tourde hij net weer de wereld over met Jamiroquai.

Luister op Spotify naar zijn album Routes To Roots -Yoruba Drums From Nigeria.

* Marcos Suzano, pandeiro, Brazilië
Hij tilde het spel op de Braziliaanse tamboerijn, de pandeiro, naar een eenzaam hoog niveau, solo en als begeleider van grootheden als Gilberto Gil, Marisa Monte en Djavan.

Bekijk hier een video met pandeirosolo.

Mohammad Reza Mortazavi
Heel af en toe is er een musicus die grenzen verlegt. De Iraanse zarbspeler Mohammad Reza Mortazavi hoort onbetwist tot die selecte groep. In eigen land worden zijn innovaties hem niet in dank afgenomen, wij vallen van onze stoel van verbazing en waardering. Hij klinkt solo als een percussiegroep, speelt de meest prachtige doorlopende grooves, terwijl hij brijant soleert over zijn eigen begeleiding. En het is niet alleen krachtpatserij; zijn composities zijn betoverend. 

Bekijk de video met zijn zarbsolo hier.

Les Tambours Du Bronx
Industrieel slagwerk met een randje afrobeat, een vleugje gothic en vooral compromisloze rockgrooves. Al 20 jaar een begrip in Frankrijk en dan niet alleen doordat ze in de spellen Trivial Pursuit en Sim City zitten. Tournees bracht de groep naar maar liefst 26 landen waarbij de teller staat op 20.000 kapotgeslagen olievaten! Met een kernbezetting van 15 muzikanten heeft de groep op het gebied van percussie zijn sporen ruimschoots verdiend. Als je gevraagd wordt om op de Champs-Elysées te spelen tijdens het 200-jarig bestaan van de Republiek Frankrijk, dan doe je wel iets goed. Ook festivals als Sziget en bands als Korn en Led Zeppelin zijn fan! Met hun nieuwe show 'Fukushima Mon Amour' zal Tambours du Bronx de spectaculaire afsluiting vormen van het slagwerkfestival 'A Bigger Bang'.
Zie ook dit nieuwsbericht elders op Slagwerkwereld.com.

Bekijk hier de video met de liveperformance van Delirium.

Slagwerk Den Haag: Timber
Timber is een muziekstuk voor zes slagwerkers dat door componist Michael Gordon speciaal voor Slagwerk Den Haag geschreven is. In samenwerking met de SDH-spelers ontstond de keuze om het werk uit te voeren op simantra’s, slaginstrumenten die op het oog veel weg hebben van houten balken. Timber wordt uitgevoerd in de foyer, met publiek om de spelers heen. Dit versterkt het hypnotiserende, bijna spirituele geluid dat het samenspel van de slagwerkers teweegbrengt.

Bekijk de video.

A Bigger Bang, Muziekgebouw Eindhoven
een project van Tromp Percussion i.s.m. Slagwerkkrant
Vrijdag 9 november, 20.00 uur  

KAARTEN KAN JE VANAF NU ONLINE BESTELLEN
Klik hier om direct online je tickets te bestellen.  

drummer links