Hans Eijkenaar deed Sandlane Sessions
Twee songs in drummix en songmix
Slagwerkkrant Plus 20-04-2012 10:04
Op 12 maart vond de tweede avond plaats in een serie Sandlane Sessions, georganiseerd door Slagwerkkrant, Remo en Sandlane Recording Facilities. Hans Eijkenaar maakte er met producer/engineer Roel Verberk een heel boeiende avond van. Bekijk hier het videoverslag.

Hans Eijkenaar (lange tijd drummer bij Anouk, nu bij Kayak, en onlangs volop te zien bij The Voice België, en tevens maker van de allereerste echte drum-app, Drum Clinic HD, was het middelpunt van de tweede editie Sandlane Sessions.

In de huiselijke sfeer van de recording room van de Sandlane Recording Facilities worden opnames gemaakt van het spel van de drummer, die de benadering van de partijen uitlegt. Ondertussen neemt de recording engineer de partijen op; in dit geval Roel Verberk (bekend van zijn werk met o.a. Kane, Moke, Marike Jager, New Cool Collective).

Na een inspirerende inleiding en heftig spel van Eijkenaar, lieten Verberk en Eijkenaar horen hoe ze de weergave van de gespeelde partijen konden beïnvloeden door gebruik te maken van verschillende microfoonopstellingen. Het was verbluffend om te horen hoe, zonder enige eq of nagalm, alleen door die opstelling al heel verschillende sounds gemaakt konden worden.

In de video's speelt Hans twee nummers in verschillende versies. De eerste, Call Me, speelt hij in twee verschillende benaderingen. Welke kies jij die op de plaat moet komen?
Voor het tweede nummer, Ten Years, speelde Hans drie versies. Ook hier wordt weer goed duidelijk hoe je als drummer een song een totaal andere beleving kunt geven.

video player

De volgende Sandlane Sessions vinden plaats op maandagavond 14 mei, met Bram Hakkens. Lees hier hoe je je kan inschrijven op die avond.

drummer links