Spelen - Vinnie Colaiuta
Extra noten bij de cursus in Slagwerkkrant 169
Slagwerkkrant Plus 11-04-2012 16:24
In de rubriek 'Spelen' van Slagwerkkrant 169 (mei-juni 2012) alle aandacht voor Vinnie Colaiuta. Mark Eeftens verdiepte zich in Colaiuta's bijdragen op de cd 'Truth To Be Told' van jazzfusionbassist Mark Egan uit 2010. Klik hiernaast op het icoontje onder Documenten, voor meer transcripties.

Van Vinnie Colaiuta zien we vaak dezelfde transcripties voorbijkomen: Zappa’s Keep It Greasey, Sting’s Seven Days en Vinnie’s eigen I’m Tweeked blijven klassiekers. Het leek me voor deze aflevering van Spelen echter leuk om eens wat recenter materiaal uit te schrijven. Vandaar de keuze voor deze cd van Mark Egan.

Bijna alles op deze cd is het uitschrijven waard. In Slagwerkkrant 169 koos ik voor een langere transcriptie: het intro van Café Risque, waar Colaiuta zo’n twintig maten lang in het midden laat waar de een nou precies zit.

Hier op Slagwerkkrant Plus gaan we aan de slag met nog eens vier inspirerende tracks van deze cd, met subliem spel van Colaiuta. Zo subliem dat je er soms moedeloos van wordt...

Veel plezier
Mark Eeftens

 

drummer links