Roland TD30 V-Drums
Videodemo's van Roland's nieuwe vlaggenschip
Slagwerkkrant Plus 20-04-2012 18:04
Het belangrijkste elektronicanieuws van de NAMM show was de introductie van RolandÂ’s nieuwe top of the line, de TD-30K en de TD-30KV. In Slagwerkkrant 169, mei-juni 2012, vind je een uitgebreide test. In dit artikel op de website kun je een mooie videoplaylist bekijken waarin alle mogelijkheden van de TD30 naar voren komen.

De TD-30K en de TD-30KV vervangen de TD-20KX. De TD-30K is een wat simpeler uitgevoerd model met drie 10” tompads. De TD-30KV is de grote broer, met twee 10” tompads en twee 12” tompads. In het geval van die laatste set is er uiterlijk niet heel veel veranderd ten opzichte van de TD-20. Schijn bedriegt echter, want niet alleen de module is volledig nieuw, ook alle pads zijn wat betreft de triggers flink onder handen genomen. Dit alles volgens Roland’s SuperNatural-concept.

Realistisch
De nieuwe TD-30 sets spelen daarmee realistischer dan ooit tevoren. De module heeft een veel groter dynamisch bereik en de sounds zijn indrukwekkend. Snelle gesloten roffels en flams worden veel beter vertaald, en de module begrijpt niet alleen het verschil tussen rimclick, rimshot en shallow rimshot, maar ook alle nuances ertussenin. De vertraging tussen spelen en horen is nog maar weer eens verkleind, en dat alles maakt een gigantisch verschil op het spelgevoel.

Videoplaylist
In Slagwerkkrant 169, mei-juni 2012, vind je een uitgebreide test. Hieronder kun je een mooie videoplaylist bekijken, die we smanestelden uit de video's die Roland zelf produceerde.