Jamie Peet

Video playlist bij het interview in Slagwerkkrant 169

Slagwerkkrant Plus 20-04-2012 11:04

In Slagwerkkrant 169 (mei-juni 2012) lees je een interview met Jamie Peet, drummer bij Glerum Omnibus van jazzbassist/pianist Ernst Glerum, maar ook bij rapper Pete Philly. Hier op Slagwerkkrant Plus presenteren we een videoplaylist met opnamen van de veelzijdige jonge drummer.

Zet hem achter z’n drumstel, en Peet is een groot borrelend vat met vrolijke uithalen, onverwachte wendingen, vreemde verschuivingen en razendsnelle reacties op alles wat hij hoort en ziet.

‘Ik was de eerste keer dat ik bewust naar jazz luisterde al gefascineerd door de energie die er vanuit kan gaan, maar vooral ook door de intensiteit van de samenwerking.'

Je hoeft Peet maar heel even jazz te horen spelen om te weten dat hij ook veel breder bezig is. Vierkante grooves in een jazzthema, een bassdrumklopper die hij met evenveel plezier van het vel laat stuiteren als dat hij hem erin begraaft, hihatgrooves waar je een ride verwacht.

‘Voordat ik jazz ging spelen, speelde ik al veel funk, hiphop en souldingen. Nog steeds, eigenlijk, bijvoorbeeld met rapper Pete Philly.'

 

 

 

 

zoeken
zoeken