Videoverslag Oscar Kraal in Sandlane Sessions
Drie songs in drummix en songmix
Slagwerkkrant Plus 18-02-2012 17:02
Op 30 januari vond de eerste avond plaats in een serie Sandlane Sessions, georganiseerd door Slagwerkkrant, Remo en Sandlane Recording Facilities. Oscar Kraal maakte er met engineer/studioeigenaar Maarten de Peijper een geweldige avond van. Bekijk hier het videoverslag.

Oscar Kraal, drummer van Candy Dulfer, Anouk en vele anderen, had de primeur van de Sandlane Sessions op 30 januari 2012: exclusieve avonden voor een klein gezelschap toehoorders die een inkijkje in het spelen en opnemen in een studio krijgen.

Oscar Kraal had een vijftal songs zonder drums meegenomen. Hij liet het nummer horen, vertelde hoe hij de drumpartij had aangepakt, speelde die vervolgens mee met de song, en beantwoordde vragen.

Na de pauze verkasten we naar de regiekamer, waar engineer Maarten de Peijper liet horen hoe hij de drums had opgenomen, van alles vertelde over microfoonopstellingen en opnametechnieken. Vervolgens liet hij de drums in de muziek horen en demonstreerde hij hoe verschillende visies op sound ingepast kunnen worden in de mix. 

In de video's laten we drie songs horen, met zowel de drummix als de songmix. 

video player

De volgende Sandlane Sessions vinden plaats op 12 maart, met Hans Eijkenaar. Lees hier hoe je je kan inschrijven op die avond.

 

drummer links