Op je Oren Online
Audio bij de rubriek in Slagwerkkrant 168
Slagwerkkrant Plus 17-02-2012 11:02
In de rubriek 'Op Je Oren' van Slagwerkkrant 168 (mrt-apr 2012) draaiden we voor de geblinddoekte panelleden het album 'Paper Models' van Glerum Omnibus, een trio rond bassist Ernst Glerum (hier op de piano!), met jazzdrummer Jamie Peet en bassist Clemens van de Feen. Beluister de tracks hieronder bij Gevonden Releases.

 

 

Voor de gelegenheid bonden we dit keer ook drummer-drumdocent Steve Clover een blinddoek om, en hij wond er geen doekjes om. (Dat hij later toegaf te hebben gedacht aan Gary Peacock en Paul Motion, is dan wel weer een verkapt compliment aan de jonge Nederlandse ritmesectie). Hieronder een samenvatting van de reacties; in het magazine lees je de complete commentaren.

Mark Eeftens
Als de drummer in het tweede nummer al tapdansend over zijn rim danst, weet je meteen dat hij zijn klassiekers kent. Toms horen we niet, wel een tweede, slap gestemde snare en veel ritmisch vernuft. Die lage snare is een Chris ‘Daddy’ Dave-trucje, ook geadopteerd door Eric Harland; toevallig twee van de hipste drummers van dit moment. Het enige wat ik mis, zijn een paar stevige uptempo stukken.

Steve Clover
Het is allemaal weinig consistent, en een hecht trio wil het ook maar niet worden. Ik hoor steeds weer een solist aan de piano met twee begeleiders, die me overigens heel bekend in de oren klinken – maar ik noem geen namen, want het zou me verdriet doen als ze het waren… De pianist heeft zijn instrument aardig onder de knie. Meer dan de muziek die hij wil spelen, zou ik zeggen…

Dick de Waal
Ongelofelijk hoe deze musici met weinig noten veel kunnen vertellen. De drums ruimtelijk ringend onder een ultralichte aanslag, waardoor dynamiek en techniek tot hun volste recht komen. Sprankelende rolls en flammetjes, een kraakhelder snaregeluid (...). Puik, hoe niet alleen de pianist soms ineens een tel verstomt, maar de drums dat ook doen – een simpel maar zelden gebruikt weglaattrucje. Kopen die plaat!

drummer links