Agenda Highlights Slagwerkkrant
Drums United, Meinl Drum Festival , D-Day Drummers Meeting en meer
Slagwerkkrant Plus 20-04-2012 16:04
In Slagwerkkrant vind je iedere twee maanden een uitgebreide agenda met evenementen die voor drummers en percussionisten interssant zijn om bij te wonen. Op Slagwerkwereld.com vind je regelmatig uitgebreidere toelichtingen en aanvullingen op de agenda-items uit het blad. Op deze Slagwerkkrant Plus pagina vind je verwijzingen naar die artikelen. Ofwel, wat is er te doen de komende tijd?
Elders op deze site kun je de volgende artikelen vinden:


14 mei
Sandlane Sessions met Bram Hakkens
Na Oscar Kraal en Hans Eijkenaar is het aan Bram Hakkens om de tweede avond Sandlane Sessions te hosten, op maandag 14 mei, in Rijen.
Lees verder.

En binnenkort volgen er artikelen over de volgende evenementen.

27 & 28 april
Drums United met Misirli Achmet
Werelddrumformatie rond Lucas van Merwijk met o.a. Niti Ranjan Biswas, Nils Fischer, Afra Mussawisade, Marco Toro en Moussé Mbaye Pathe speelt European Heartbeat II, met als speciale gast darbukameester Misirli Achmet uit Turkije.
april: 27, De Myteh, Goes; 28, Isala Theater, Capelle a/d IJssel

28 april
Muzikantendag
Na de Muzikantendag in Amsterdam is het op 28 april de beurt aan Leeuwarden.
april: 28, Poppodium, Leeuwarden

23 juni
D-Day Drummers Meeting Meppel 2012
Het belooft een onvergetelijke editie te worden met namen als Adam Deitch (o.a. Justin Timberlake, The Fugees, John Scofield), Stef Broks (Textures), Oscar Kraal (Anouk, Candy Dulfer), drumduo Drumbassadors, jazzsolist Kim Weemhoff en drumbelofte Lars Nijman.
juni: 23, Rimshot Drum Centre, Meppel

23 & 24 juni, Meinl-terrein, Gutenstetten (D)
Meinl Drum Festival
Het is even rijden (450 kilometer vanaf het Drielandenpunt), maar dan heb je ook een heel weekend op het Meinl Drum Festival, onder de rook van de Meinl-fabrieken, niet ver van Neurenberg (D). De zaterdag is gereserveerd voor masterclasses. De zondag zijn er volop clinics.
• masterclasses 23 juni:  Benny Greb, Hannes Grossmann, Jost Nickel, Jens Herz, Guido Marggrander, Mike Johnston, Georg Feltes
• clinics 24 juni: Drio (drumtrio met Benny Greb, Wolfgang Haffner en Jost Nickel), Matt Halpern,  Jean-Pierre ‘JP’ Bouvet, Miloš Meier, Hannes Grossmann, Mike Johnston,  Giovanni Imparato
Kijk op Slagwerkkrant Plus voor meer informatie over de masterclasses en clinics.
Tijdens het festival kan je natuurlijk de bekkens en percussie van Meinl uitproberen. Op zondag kun je ook een tour door de fabriek krijgen. Passe-partouts kosten € 35,-, alleen in voorverkoop te verkrijgen op www.meinldrumfestival.com. Tickets voor één dag kosten € 23,- aan de kassa en 20 euro in de online voorverkoop.