Release van de week: Dream Theater - Distant Memories - Live In London
Vandaag verschenen - 27 november 2020
Muzieknieuws 27-11-2020 07:57
De meesters van de harde progrock slaan weer toe: Dream Theater brengt de liveshow die ze in februari in Londen speelden als een 3-cd pack en 3-cd-2dvd/blueray pack uit. De titel Distant Memories is de samentrekking van de titels van de albums Distance Over Time (2019) en Metropolis, Pt. 2: Scenes from a Memory (1999), die beiden integraal worden uitgevoerd. Waarbij het aan drummer Mike Mangini is de fenomenale partijen van Mike Portnoy op het 20 jaar oude Metropolis album te interpreteren.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een video en een Spotify-playlist. 

In de voetsporen treden van Mike Portnoy is niet niks, maar in Mike Mangini hadden ze geen betere kunnen vinden. Mike Mangini is ook alweer 10 jaar drummer van Dream Theater. Bij de laatste albums is hij ook co-auteur geworden en daarmee een écht bandlid geworden. En hij doet natuurlijk een geweldige job als drummer. Begin maar eens te kijken naar zijn uiterst precieze spel op Pale Blue Dot, een nummer van John Petrucci op het nieuwe live-album, met mateloos virtuoos spel van alle muzikanten.

  

Bij gebrek aan concertbeleving is de dvd die tegelijk met het cd-pakket uitkomt wel de second best ervaring natuurlijk. Voer voor muzikanten ook, want elk speldetail is geweldig in beeld gebracht. Je moet er ook echt een avondje voor uittrekken, want de totale speelduur is ruim 2½ uur!

 

Distant Memories - Live In London is beschikbaar als Limited Deluxe 3CD/2Blu-Ray/2DVD 44-pagina's artbook, Limited Edition 4LP + 3CD Boxset, Special Edition 3CD+2Blu-ray Digipak & 3CD+2DVD Mulitbox.

Luister hier naar het hele album, bestaande uit 3 cd's: Distant Memories - Live In London