Percossa Marathon - 7 voorstellingen op 1 dag!

Meeslepende trailer Marathon-voorstelling

Muzieknieuws 30-07-2020 11:11

In de nieuwsrubriek OPmaat van Slagwerkkrant 219 (september-oktober 2020) lees je een artikel over slagwerkgroep Percossa. De mannen komen met een wel heel rigoureuze reactie op de beperkte mogelijkheden binnen de corana-maatregelen: De Percossa Marathon. Check it out en bekijk hieronder de lekker dramatisch gefilmde trailer voor die bijzondere serie shows op 5 september in Naaldwijk.

 

Op 5 september 2020 speelt Percossa in Westlandtheater De Naald te Naaldwijk 7 keer op 1 dag een voorstelling! Die dag spelen de 4 ritmische krachtpatsers dus niet 1 show voor 700 man, maar 7 shows voor 100 man. Ga er maar aan staan! Het waanzinnige plan ontstond toen medio maart alle voorstellingen in 1 klap werden geannuleerd. En dat nadat de groep begin die maand nog feestelijk nieuw theaterprogramma Unplugged had gepresenteerd. Plotseling stond de wereld stil en was zelfs samen repeteren niet meer mogelijk.

foto Boy Hazes

Gelukkig gaan de theaters inmiddels voorzichtig weer open; uiteraard wel volgens de regels van het RIVM. Meteen sloeg Percossa aan het brainstormen, met als uitkomst: ‘Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan!’ Voor een zaal met 100 man, en dat dan 7 keer achter elkaar, tussen 7.00 uur ’s ochtends en 2 uur ’s nachts: De Percossa Marathon. 

René Spierings: ‘Deze marathon staat symbool voor de extreme uitdaging waar de culturele sector mee worstelt.’


Waar: Westlandtheater De Naald, Naaldwijk
Wanneer: zaterdag 5 september, 07:00 tot 02:00 uur
Tickets: www.westlandtheater.nl

zoeken
zoeken