John Engels in Q-Lab's corona-sessies
Trio met Jan van Duikeren en Tobias Nijboer | Q-LAB | Johnny's Birthday, Chinook & Almost Blue
Muzieknieuws 27-05-2020 22:04
Het vaccin tegen het coronavirus laat nog even op zich wachten. Ondertussen blijkt hoezeer kunst en cultuur gemist wordt in onze samenleving. In het Q-Lab wordt gewerkt aan een middel wat euforie, inspiratie en creativiteit brengt in deze moeilijke tijden – live muziek! In deze tweede sessie vanuit het Q-Lab in Q-Factory Amsterdam brengt de 85-jarige John Engels een van zijn mooist opgenomen optredens van de laatste jaren, met bassist Tobias Nijboer en trompettist Jan van Duikeren.

In het Q-Lab worden de komende tijd verrassende, experimentele sessies georganiseerd met de mediapartners NH Radio, Iamsterdam en Keijser 18 Mediaproducties, ofwel de magazines Musicmaker, Gitarist, Slagwerkkrant, de Bassist en Interface.

Rob Klerkx, bekend als artiest onder eigen naam en als drummer van de Nederlandse rockband Moke, cureert de sessies in het Q-Lab, en speelt in sommige gevallen mee. 

Daarnaast zoekt hij in samenwerking met professionals van Q-Factory naar ongewone kruisbestuivingen. 

De eerste sessie met Sven Ratzke kwam vorige week online, en deze tweede sessie is tot stand gekomen met medewerking van partners Slagwerkkrant, De Bassist, NH Radio en Keymusic. 

John Engels, Jan van Duikeren en Tobias Nijboer  
John Engels speelt met dit trio drie composities: Johnny's Birthday, Chinook en Almost Blue. 

 

 

Q-Lab is een initiatief van Q-Factory Amsterdam