Stormachtige Drummersdag was top met Mario Goossens, Stefan Kruger en vele anderen
Twee clinics, twee workshops en vier drumlessen op één dag!
Muzieknieuws 09-02-2020 17:14
Gelukkig liet vrijwel niemand zich afschrikken door de stormberichten en hebben we zojuist een succesvolle Drummersdag afgesloten in het Muziekpakhuis Amsterdam, een dag georganiseerd door Slagwerkkrant en Fred Cohen, mede mogelijk gemaakt door Keymusic, Roland en Ableton. Stefan Kruger was om 10 uur 's ochtends al genoeg warmgedraaid om een boeiende clinic te geven, van techniek tot groove. Mario Goossens nam een aantal Triggerfinger-songs als basis voor de uitleg in zijn clinic.

Foto's door Jan Kloosterboer

De deelnemers aan De Drummersdag kregen vandaag twee clinics, twee workshops en vier lessen. Van genoemde Stefan Kruger en Mario Goossens, maar ook van Maarten Diesfeldt, die de drumgroepen aangestuurd door Ableton elektronische composities in elkaar liet zetten, Ian Rijksen die via percussie de drummers inspireerde, Fred Cohen die zijn drumgroepen op Roland V-Drums slagwerkcomposities liet spelen en Cesar Zuiderwijk die zijn nieuwe cursus Drumbestuiving, die binnenkort in Slagwerkkrant verschijnt, als centraal punt nam. 

Een enerverende, volle dag dus! Met een storm van nieuwe kennis, ontdekkingen en nieuwe inzichten gingen de deelnemers rond half zeven weer die andere storm in, terug naar huis. 

De Drummersdag werd mede mogelijk gemaakt door Keymusic - Ze waren ook aanwezig met hun Keymusic TV, en maakten een mooie reportage, inclusief een interview door Nadesh Lighthart met Mario Goossens. 

Bekijk ook de foto's en een paar videofragmenten die we via Facebook Live al lieten zien. 

 

Stefan Kruger opent met zijn clinic De Drummersdag in Muziekpakhuis Amsterdam. Hij speelt hier A Little Smile, het nummer dat hij voor Joe Jackson opname voor het album Fast Forward, en legt zijn benadering uit.

Mario Goossens behandelt de rol van de floortom in de nummers van Triggerfinger.
 

Lessen van Cesar Zuiderwijk
 
Drumgroepen van Fred Cohen - op Roland V-Drums
 

Beats maken met Ableton - lessen van Maarten Diesfeldt
 

Percussie met Ian Rijksen
 

Groepsfoto aan einde van de dag - uit voorzorg voor de storm waren sommigen er al tussenuit gepiept voordat de foto genomen kon worden, maar toch veel gezelligheid! 
 
Het was een superleuke en goede Drummersdag - op naar de volgende!
 
De Drummersdag wordt georganiseerd door Slagwerkkrant en Fred Cohen. Inspired by Keymusic.