Aric Improta - Saltos en creativiteit
Video's en meer interviewfragmenten bij het artikel in SWK 214
Slagwerkkrant Plus 09-10-2019 11:10
In Slagwerkkrant 214 (november-december 2019) lees je een interview met de drummer die op 28 & 29 oktober clinics komt geven in België en Nederland: Aric Improta (o.a. Night Verses en Fever 333). Van zijn video's kennen we hem als spektakeldrummer, met trucs, woeste sprongen, salto's en veel drumvertoon. Wie oplet, hoort echter ook een strakke, energieke en bevlogen muzikant die weet waar de klepel hangt. Hier op Slagwerkkrant Plus kun je een boel video's bekijken en vertelt Improta over zijn liefde voor... tekenen.

Op 28 oktober staat hij op het Slagwerkkrant Podium bij Adams Lummen, op 29 oktober in Q-Factory Amsterdam, in co-productie met Slagwerkkrant. 

Lummen
maandag 28 oktober, 20.00u, Slagwerkkrant Podium, Adams Muziekcentrale
www.adams-music.com

Amsterdam
dinsdag 29 oktober, 20.30u, Q-Factory 
www.q-factory-amsterdam.nl 

Schrijf je ook in op het Facebook-event - klik hier.

Beide events gratis toegang.   

In het interview in Slagwerkkrant 214 vertelt Improta waar zijn clinics hoofdzakelijk om zullen draaien:

‘Ik wil me voornamelijk richten op creativiteit. Creativiteit is iets dat veel mensen erg waarderen in diverse spelers, maar er zijn maar weinig leraren die daar op ingaan en welke stappen je kunt ondernemen om meer creatieve resultaten te krijgen. Ik geloof dat, hoe meer je van jezelf kunt stoppen in je werk, je persoonlijkheid en je hele wezen, hoe eerlijker het overkomt.'

foto: Anthony Tran

Wat we in het interview in het magazine niet kwijt konden, was dat Improta naast drummen, video's schieten en skateboarden nog een grote passie heeft:

‘Alle vrije tijd die ik heb als ik op tournee ben, spendeer ik aan illustreren. Ik creëer patronen en heb zo ook mijn eigen drumvellen ontworpen.  De patronen zijn een weergave van waar ik destijds was toen ik ze tekende. Zo kan ik beginnen aan een tekening in Madrid en maak ik m’ af in Las Vegas. Ik kan dan aan de thema’s in de tekeningen altijd terughalen wat mijn ervaringen waren op die verschillende plekken’.

'Dat vind ik zo mooi aan kunst. Of het nu illustratie, film of muziek is: dat het je alles kan laten vergeten en kan transporteren naar een ander plek. Dat is dan ook wat ik voor andere mensen probeer te doen in mijn performances.’

 

 Aric Improta bij Fever 333

Hieronder kun je een drietal spectaculaire solodrumvideo’s bekijken:

 

En in deze video's zie je Aric Improta met zijn vaste bands Night Verses en Fever 333:

Check ook de link naar aankondiging clinics in Lummen en Amsterdam

Lummen
maandag 28 oktober, 20.00u, Slagwerkkrant Podium, Adams Muziekcentrale
www.adams-music.com

Amsterdam
dinsdag 29 oktober, 20.30u, Q-Factory 
www.q-factory-amsterdam.nl 
Schrijf je ook in op het Facebook-event - klik hier.

Beide events gratis toegang.  

Lees het volledige interview met Aric Improta in Slagwerkkrant 214 (november-december 2019) Bestel hier! We sturen het nummer op zonder verzendkosten.