Release van de week: Mell & Vintage Future - Mell & Vintage Future
Vandaag verschenen - 10 mei
Muzieknieuws 10-05-2019 10:05
Mell & Vintage Future komt vandaag uit met hun gelijknamige album. Deze plaat heeft een simpele bezetting met zangeres Mell, Ton Dijkman op drums en Nico Brandsen op de toetsen. Vanavond wordt de plaat gepresenteerd in Bitterzoet, Amsterdam.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie van Slagwerkkrant pikt er elke vrijdag een uit om voor te stellen, inclusief video en een Spotify-playlist.

Het trio Mell & Vintage Future bestaat al sinds 2015, toen zangeres Mell (Melanie Jonk) in contact kwam met Ton Dijkman en Nico Brandsen. Mell deed mee aan The Voice en had een single gemaakt met Douwe Bob, maar daar gebeurde niet veel mee. Daarna besloot Dijkman haar te vragen voor Vintage Future. Samen hebben ze vier jaar gewerkt aan het debuutalbum. Na een viertal goed ontvangen singles kondigde de band met de hit Forever het titelloze album aan. Bekijk hieronder een livesessie van die track.

De kleine bezetting van Vintage Future met alleen toetsen, drums en zang is niet bepaald conventioneel voor dit soort muziek. Maar het is juist die eenvoud die het album zo aantrekkelijk maakt volgens de band: ‘Mijn simpele partij in het lied Call My Name bijvoorbeeld is achterlijk simpel. Dat gaf de drums lekker veel ruimte. En dat werkt heel goed voor onze muziek’, vertelt Brandsen.

Ton Dijkman
In '97, '98 en '99 wordt Ton Dijkman door de lezers van Slagwerkkrant uitgeroepen tot ‘Beste drummer Benelux’. Hij is al vele jaren de drummer van Marco Borsato, zowel live als op de plaat en heeft voor een ontelbare hoeveelheid topmuzikanten tracks ingespeeld: 3J’s, Glennis Grace, Steve Lukather, Jan Akkerman, Gordon, Angela Groothuizen en veel meer.
Nu is hij onder meer bezig voor nieuwe albums met Céline Dion (!), Dana Winner, Maan, John Ewbank, O’G3NE en Karin Bloemen. Met die laatste doet hij op dit moment ook een theatertour.

Het grootste deel van het album is opgenomen in de thuisstudio van Nico Brandsen, maar voor de drumpartij hebben ze gebruik gemaakt van de studio van Dijkman zelf.

Tourdata:
10 mei – Bitterzoet, Amsterdam (albumrelease show)
24 mei – Podium Victorie, Alkmaar
25 mei – Paradox, Tilburg
31 mei – De Dromedaris, Enkhuizen
6 juni – Duycker, Hoofddorp
7 juni – Gigant, Apeldoorn
9 juni – Ribs en Blues, Raalte
9 juni – Beauforthuis, Austerlitz
10 juni – Jazz in Duketown, Den Bosch
14 juni – De Kroepoekfabriek, Vlaardingen

Beluister hieronder het gehele album: